Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
To jste mě dostal, nevím. Petol je kyselina benzoová, nevím jak moc je těkavá, asi příliš ne, protože se přidávala (dřív, dnes ji nahradila méně škodlivá i chuťově přijatelnější sorbová) zatepla do vařící suroviny - je špatně rozpustná.
   Problém je v tom, že tyto kyseliny brání rozvoji mikroorganizmů znehodnocujících potraviny. A právě nejúčinnější jsou v zábraně lihového kvašení, zatímco k potlačení plísní je třeba vyššé koncentrace. Ale při dostatečném naředění by to zkvasit mělo.
   Jinak přidávání konzervantů do kompotů je výsadou až posledních let, ty se vždycky dřív konzervovaly tepelnou sterilací. Petol očekávejte spíš v džemech a marmeládách.
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika