Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

UHLIČITAN VÁPENATÝ alias mleté nehašené vápno - bílý prášek, který slouží ke snížení kyselosti v moště a víně (kořalce).
Z potřebného množství oddělíme 10%, jím přelijeme uhličitan vápenatý a rozmícháme na hustou, kašovitou hmotu. Pak se za stálého míchání pomalu připouští zbytek odděleného moštu, aby doba připouštění byla asi 20 minut. Stálým mícháním podporujeme unikání oxidu uhličitého.
Závěrem se sraženina co nejrychleji od oddělené části moštu odfiltruje nebo odstředí. V malém je možná pouhá dekantace moštu od sraženiny.
(mně se nic nesrazilo, akorát zakalilo, proto jsem vyčeřil bentonitem)

podle tohoto odkazu je dobré přidat vápno rovnou do kvasu, nebo do lutru po prvním přepálení.

dávkoval jsem 2gramy na 18ltr kořaly (cca 0,1kg na 100ltr)

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika