Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Evidentně tam pronikla nějaká látka, která je ve směsi vody a lihu málo rozpustná. Jestli nějaký zbytek z ocasu z kvasu nebo se tam něco dostalo při pálení...? Už ta třetí destilace je podezřelá, jakoby jim tam v pálenici neco nejedovatého uniklo do destilátu a oni se toho chtěli zbavit destilací navíc.

Já bych zkusil, jestli delším vychlazením v mrazničce se ta látka nevyloučí v kapkách na povrch nebo na dno, látka na povrchu se pak odstraní nasáknutím do něčeho savého, savého papíru, čistého smotaného hadru... látka na dně odlitím slivovice do jiné nádoby. Nebo počkat na zimu na mráz, pokud je slivovice hodně.

Pokud to nevyjde, pak už zbývají chemické způsoby, které zasáhnou do kvality slivovice. Za prvé další destilace, identifikace fáze, ve které se ta rušivá látka látka objevuje nejvíc a její oddělení od zbytku slivovice.  Nebo zkusit, jestli se slivovice nevyčistí aktivním uhlím. Návody tady myslím někde jsou v diskuzi.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika