Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Co se týče metanolu v kořalce, jeho původ je dvojí. Jednak vzniká jako vedlejší produkt etanolového kvašení, tedy je v stopách v každém lihu i víně. Nevadí, je ho tam málo, navíc v organizmu obsazuje stejné receptory, takže přítomnost nadbytku etanolu jeho přípůadný škodlivý účinek eliminuje.
  Horší je druhý zdroj. Metanol vzniká suchou destilací celulozy, v praxi tedy tedy připálením dřeva,  pecek, stopek, ale v menším i jader a slupek. Chutná stejně jako etanol. Proto je třeba kvasem míchat, anebo raději pálitj jen tekutý podíl. Z vyšších alkoholů (přiboudliny) oddestilovaných při vyšší teplotě koncem pálení akorát smrdí pálenka bolí hlava, jinak významně neškodí.
  Na katalytický efekt mědi, reakci měděnky, zinku či železných pilin bych nespoléhal.  Aktivní uhlí je dobré, nejdřív však sebere vůni, smrad už hůře.
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika