Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
teda cumim,jakych bludu se tady clovek docte,to jsou rozumy od pivniho tacku?med neslouzi k rozkladu metanolu,ale pusoby jako katalizator na vzniklou syru a neni podminkou,aby z toho byl udelany chladic(kdo ma rad medenku,tak mu nebranim:-)) )jinak kyanid je obsazen v peckach a rozklada se pomoci zelezitych pilin(ale radej bych odstranoval pecky,je to jednoduzsi).aby nevznikaly priboudliny,tak je vhodne vznikly rmut precedit a nejlepe pres silonky a nemusite mit nadoby s dvojitym dnem.staci obycejny zavarovaci hrnec a jelikoz je s pozinku,tak se vam sira vysrazi na obvodu.pokavad budete preferovat nerez,dejte zohly plech ve tvaru obraceneho-U smerem k deflegmatoru.jinak metanol se odstranuje podle teploty a to tak ze jako prvni odchazy(odkap) ten probiha od prvni pary to je 67°C a jeho nejvetsi tok je az do 78°C kdy nastupuje etanol ,je dobre pokracovat v narustu teploty az k 80 ci 81°C idealni je pak ustalit teplotu na 84°Cpak jiz probiha destilace v klidu az do 90°C kdy je dobre ukoncit(procento vody uz je vyssi,nez lihu).k cemu je deflegmator?je vysypan sklenenymi krouzky ,take se davaji kulicky ,nebo el.izolatory toto zarizeni vam dela procenta avraci vam vodu do hrnce pres to prejde lih jeste s casti vody do chladice jedobre mit deflegmator dostatecny(nemusite pak zbytecne palit 2x(staci pak prefiltrovat pres zivocisny,nebo aktivni uhli)na to zapomina i takovy podnik jako je Destila Brno).mezi deflegmatorem a chladicem by mel byt teplomer.pokavad mate kvalitni pristroj,radej pouzivejte na vytoku (nadobu) smaltovanou sklenenou ,nebo hlinenou nadobu a ne kovovou staticka elektrina je svinstvo a jak rikam pokavad mate dobry pristroj neni problem z neho dostat mezi 60-70%lihu na prvni prepal.jo a dokonale utesneni zavarovaciho hrnce?staci obycejna lepenka.viko a hrnec maji osazeni (obruby )stejne-jednoduse staci prelepit ale pozor na svu je lepsi ten kousek vycinovat a nebo zevnitr pretahnout kousek lepenky na druhou stranu,pak to je bez problemu.
nekdo se ptal na borovicku?vyrabi se z lihu,nejlepsi je bramborovy,je nejcistci,ale kdyz udelate z jablek nic se nedeje(date vetsi mnozstvi aktivniho uhli  a zbavite se vsech zapachu)nebo jeste lepsi je z ananasu,ale to je trosku na kapsu i kdyz jeho vynosy nejsou zanedbatelne,pokavad ho budete zakladat jako vino da se z 15L udelat okolo 2,5L  65%lihu a to vam neudelaji ani svestky na slivku )))no dobra jdeme daltak mame lih.nekteri vyrobci radi ze by se mel jalovec davat primo do kvasu,ale co pak budete mit jen lih s trochou vune,proto je lepsi dat bobule(namackane je to rychlejsi)vyluhovat az do hotoveho lihu a pak redit na vysledny procenta,na filtraci staci jen kavovy filtr.ziskate krasne cirou kapalinu s cajovym zabarvenim a kdyz si prectete v knize nase lekarstvi k cemu slouzi jalovcovy macerat,tak i castecne lek proti zanetu mocovych cest.jinak na zjemneni se da pouzit trochu sody (jedle)
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika