Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

frakcni destilace se pouziva na oddeleni kapalin ktere maji body varu blizko u sebe. Destilace probiha pres nekolik pater destilacni kolony, ale navenek to bude pusobit ze se to dela "najednou". Pri klasicke destilaci vetsinou nejde tekutiny uplne dokonale oddelit.

Jinak nemohu souhlasit s nazorem, ze metanol neskodi - je prudce jedovaty, a snaha usetrit vyliti uvodni frakce se muze krute nevyplatit. Male mnozstvi metanolu vede k slepote, vetsi k smrti. Ethanol je sice protijed, ovsem co si matne pamatuju z chemicke prumyslovky tak davka "protijedu", kterou by nemocny musel dostat je tak velka, ze by mozna zemrel na otravu alkoholem, nebo by mel poskozena jatra. Jeste se to kombinovalo myslim s  vypumpovanim zaludku. Kazdopadne pokud je podezreni na otravu metakem, je nutne nestastnika co nejrychleji dostat do nemocnice, ono tam moc casu neni.  

Male mnozstvi metylalkoholu, ktere pri klasicke destilaci v roztoku (tedy slivovici atd.) zustane je v lidskem tele odbourane ethylalkoholem.

Jak se da urcit obsah metylalkoholu to uz si fakt nepamatuj, tusim ze na  chromatografu nebo nejakem podobnem zarizeni.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika