Taky si myslím, že zakopávat láhev na 5 let je zbytečné.
Před cca 30 lety jsem uschovával láhve s destiláty na svatby dětí do sklepa za regály s jablky. Některé zazátkované špuntovačem a ponoiřené hrdlem do vosku (i pečetního). Nepraskla žádná. Ty, co měly závit jsem ještě nato opatřil plechovým šroubovacím uzávěrem.
Žádný z uzávěrů není stoprocentní. Destilátu v lahvích nepatrně ubylo. Plechová váčka zoxidovala a některá se dokonce začínají rozpadat (možná i proto, že sklep každoročně sířím). Korkové zátky komunistické kvality sice drží, ale při pokusu o nasazení vývrtky občas zapadnou do lahve.
A nakonec to hlavní. Kvalita destilátů není o nic lepší než těch čerstvých. Pravda, tehdy jsem o kvas tolik nepečoval.