Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Je potřeba vyfotit ty skořápky zevnitř a nikoliv zvenku. I když i tyto fotky zvenku nejsou typicky rýhované, tak na 60% je to královský a těch 40% musí vyloučit pohled zevnitř.

Ořešák královský má málo přepážek, nejcíce jich má forma "kamenáč". No a následně ořešák černý má skořápku téměř kulovitou a přepážek tolik, že z něj v podstatě jádro ven nedostanete. Zato ve šperkařství se řezy ze skořápek hojně používají.

Druhým rozpoznávacím znakem je list. J.nigra má zpeření mnohočetné, mladé 7+ staré stromy klidně 12+, jednotlivé lístky jsou kopinaté. J.regia má jednotlivé lístky oválné a zpeření je do tří párů (tj. 2+) plus ten koncový lichý. Lesy ČR mají pak matečný strom přechodného (mezidruhového typu) a tomu odpovídá habitus Vámi focených semenáčů. Malý počet párů, ale špičaté čepele jednotlivých lístků.

Jinak, ořešák černý se nejčastěji prodává jako podnožový materiál, kde jeho náhrada ořešákem královským z volného výsevu není na závadu. Bohužel je plno e-shopů přeprodávajících produkci Lesoškolek bez toho, že by si ověřili, jestli nedostali náhradním plněním místo nigry regiu. To, že by se prodával J.nigra roubovaná na J.regia je vyloučeno.

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika