Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Myslím, že běžnou pasterační teplotou se tuk z buněk neuvolňuje. Jinak by asi z lískových jader vytekl, což se neděje. Řekl bych, že pojem denaturace se používá u bílkovin (ztráta terciální a kvarterní struktury), přeneseně pak u lihu. Ale to je jedno. Tuky podléhají žluknutí, což je uvolnění mastných kyselin z vazby na glycerol, případně štěpení jejich dlouhých řetězců (pochopitelně častěji u nenasycených). Sterilace ten proces úplně nezastaví (neumí to ani zmrazení), ale výrazně ho zpomalí - inaktivací enzymů, zabráněním přístupu vzduchu, uskladněním v chladnu a temnu (světlo urychluje rakci výrazně). 
   Co se týče vlastní sterilizace, je to prosté. Konzervuji tak jádra ořechů, sušené houby i některé sušené ovoce (třeba švestky) Uzavřené sklenice se zavaří v hrnci na 80 st. . Nejsou úplně ponořené, protože by plavaly.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika