Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Moje odpověď je asi neaktuální, nicméně někoho by mohlo zajímat, že:

Včil -- koncem července 2012 po "období dešťů" (teplém a střídavě pršavém létě) jsem očkoval deset oček na kmen a větve asi -náct let starého semenáčku (kmen ve výšce očkování průměr asi 10 cm, větve kolem 4 cm). Nařízl jsem kůru podnože (tlustou až 4 mm) do kříže a kvůli velikosti zbytku řapíku a očka jsem uprostřed vyřízl malý (přiměřeně velký) deltoid, aby se to dobře přimáčklo. Očko bylo vyříznuté tradičně -- podlouhlý oválek, odstraněna dřeviitá část, bráno z letošních pomalu už vyzrávajících letorostů. Po necelých dvou týdnech se jeví, že se 9 z deseti oček ujalo (odpadly zbytky řapíku). Více se pozná na jaře.

Dělal jsem to poprvé, mé předchozí zkušenosti jsou zanedbatelné. Jestli se to na jaře potvrdí, udělám o tom webovou stránku i s fotkami (fotky na požádání pošlu, mail efs <šnek> front <puntík> ru).

Když už jsem tady, optám se: Kdy a jak bude vhodné ořezat "plané" haluze, jestliže se na jaře ukáže, že nová očka raší? Dík za radu.

Pohoda, hezký den

Josef

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika