Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Z principu Vám pěstování semenáče (stromku vyrostlého z jádra) příliš nedoporučuji. Jak se dočtete o pár řádků výše, strom si nemusí ponechat vlastnosti matečné odrůdy. Navíc, semenáče ořechů začínají plodit obvykle až tak za 15 let. Pravda, většina dnešních starých ořechů jsou právě semenáče. Jenže dříve nebylo snadné koupit štěpovaný ořech a amatérské roubování ořechu bývá málokdy úspěšné.
   Myslím, i když stromky ořechů patří k těm dražším, že se vyplatí investovat do koupi osvědčené odrůdy. Už kvůli deseti úrodám - zhruba o tolik let dříve plodí štěpované ořešáky.
   Jinak nároky na pěstování mají semenáče stejné. Tedy raději sušší stnoviště - hladina spodní vody tak metr a více, lehčí půda a dostatek vápna, neutrální, příp. mírně zásadité pH. Ořechy snesou vyšší polohy, ale nemají rády vlhko a mrazové kotliny, neboť často zmrznou v květech. Staří zahradnící radili sázet semenáče nad placatý kámen - kůlový kořen se tak musí uchýlit a údajně to urychlí plodnost.  

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika