Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

No Alenko, nejhorší období máte (Vy a Mars) za sebou, stromek už řádně prokořenil a teď nastane 5-6 let nejbujnějšího růstu. Listí odpovídá "královskému" tkže je jisté, že to není nějaký výmladek z podnože. Obecně Mars má tendenci větve dávat do převisu, takže se vyplatí zapěstovat co nejvyšší kmínek. Na jaře, až bude jisté že se obě větve probudily, tak tu dolní vřízněte/vystřihněte hned u kmínku (na větevní kroužek). Všechny boční výhony zaštípněte za pátým-šestým listem. Použijí se jako přídavná asimilační plocha a na jaře následujícího roku se vystřihnou jako nynější "záložní" bočák (je dobře, že jste jej nechala, ale nemusela jste ho nechat tolik = 6 listů stačilo).

Jinak u mne jsem korunku zakládal (v roce 2001) v rozvětvení 2,1 m vysoko a letos jsem musel to spodní patro vyvětvit, protože konce větví ležely na zemi. Další patro o 0,3 m výše (tj cca 2,4 m kmen) nyní spadá cca 1,4 m nad terén a budu muset maličko upravovat převisy (v červnu) tak, abych mohl pod stromem pohodlně sekat trávu.. Pokud tedy plánujete pod stromem Mars posezení, klidně kmínek vyžeňte do výšky 2,6 m a nebude to špatně.

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika