Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ano, Mars mám takže mohu přímo srovnávat.

Tento kolon jsem si nechal namnožit u Vaňků zejména pro lepší luštitelnost plodů, nižší obsah vody, vyšší obsah oleje a zejména kompaktnější drobný vzrůst ZL. Prostě štíhlé vřeteno u Juglans regia asi nikdo požadovat nebude, ale aby 30-40 let starý ořešák měl korunu srovnatelnou s korunou vysokokmenné jabloně obdobného stáří (např. Řehtáč soudkovitý), by uvítalo plno majitelů malých a stedních zahrádek. Ppak to bude možná stát i o to, zvážit registraci odrůdy (zejména pokud by zrušili CAC).

Zatím se zdá být matečný strom rezistentní proti bakteriální skvrnitosti ořešáku (Xanthomonas juglandis), ale pokud by se později ukázalo, že je potřeba ochrana postřikem, tak (na rozdíl od takového Jupiteru) se strom o velikosti ZL ošetřit postřikem dá.

Jediný problém zatím je, že nevím jestli "jednoletý špičák" bude už v distribuční velikosti anebo jestli ve školce bude muset zůstat 0+2 roky (tedy tři vegetační sezóny). To by pak pro školkaře nebylo atraktivní. No, necháme se překvapit a uvidíme; nyní máme matečný strom a 24 roubovanců o 6-8 listech.

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika