Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Je otázkou, jestli se ta námaha s přesazováním vyplatí. Jestli není jednodušší koupit pětiletý kontejnerovaný a za ušetřený peníz si koupit na troje-čtvery vánoce ořechy z jiného stromu.

Ořešáky (a to i ty přesazované ze školky) rády vytvářejí jeden hlavní kůlový kořen "nejkratší cestou k podzemní vodě. Při průměru kmínku D=14 cm musíte udělat bal o průměru Db=7×14 cm rostlé zeminy (případně s trčícími hlavními kořeny +2×D.při výšce balu 0,7 m tak bude bal vážit cca 500 kg. Pomineme-li, že většina vozíků za osobák je s nosností 400 kg (páč až 350 je vlastní hmotnost do 750kg kategorie), tak prvotním problémem bude, že tuto váhu nemůžete přeházet jako fůrku hnoje, ale musíte naložit/složit najednou. Další je, že korunu musíte pro přepravu zmenšit do staršího dřeva, takže se po přesazení dostane do plodnosti až s pauzou 3 roky (což ten pětiletý v 75 l kontejneru také). ujímatelnost kontejnerovaného stromu se založenou korunkou je lepší, než u toho rok předem připravovaného, natož přesazovaného "zčistajasna najedou".

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika