Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nevím jak sýkorky, ale straky jako silnější ptáci šetří silou a vědí, že udělat prvotní dírku je více práce než ji rozšířit a proto se k načnutým ořechům (mandlím) pravidelně vrací dokud nemají jádro zkonzumováno,

Možná máte pravdu s těmi sýkorkami, ale asi končily vždy když zjistili, že práce vynaložená na křapáč je neúměrná ve srovnání s zářijovou potravní nabídkou. V tom případě je ale záhadou, proč by to tolikrát opakovaly, že to vypadá jako "na všech plodech".

Jinak myši vykoušou dírku jen pro prostrčení hlavy, což je u těch drobných dírka průměru cca 4-5 mm. Vevnitř je to čistě vykousáno dokulata s rozměrem "od ramen k čumáku" (tj. až 18 mm) aby na ně nemohl predátor, je pod ořechem "zákop" nebo rovnou myší díra. Vybírají si zásadně ořechy bez rubiny. Takže tento případ to také není.

Z hmyzích škůdců znám jen ty skladištní jako je molík, zavíječ... hostující na suchých skladovaných plodech. Pro obsah juglonu v oplodí čerstvých ořechů tak v místních podmínkách zatím žádný škůdce nebyl zaznamenán. Neznamená to ale, že nemůžeme být svědky prvotního zavlečení něčeho dosud neznámého. Mandelinka se také od dob Kolumba až do éry KSČ v zemích koruny České nevyskytovala...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika