Proč nekvete amarylis?



host - 220.30 (?) 
8.4.2013 19:25, zobrazeno: 13888x

Mám od loňska několik cibulí amarylisů. V létě jsem je hodně přihnojovala a přes zimu byly ve sklepě na okně, kde kolísla teplota. Koncem ledna jsem jim občas kápla trochu vody aby úplně neuschly. Čouhají jen špičky listů ale pupen s budoucími květy se vůbec neobjevuje, a to byly přes létp dobře hnojené. Mám je přesadit do nové hlíny a dát do tepla na okno? Když je cibule živá ale nemá zespodu žádný kořen, jak se dá oživit aby pak rostla v hlíně? Položit jí na mokrou vatu? Děkuji za rady.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 170.246 (?), 8.4.2013 21:09

To už jste měla dávno udělat. Já jsem letos v lednu přinesli hvězdníky ze zimoviště (bez zálivky, 10 °C), jeden na zkoušku přesadil, ostatní ne. Opatrně jsem zalíval, ten přesazený vykvetl dřív a měl větší květy, ale mohlo to být i tím, že měl na stvolu jen dva, ostatní měly tři až čtyři. Ty teda přesadím teď po odkvětu.

Jo a nebojte, květní stvoly se objevily až dlouho po listech, takže buďte trpělivá. Ještě podotýkám, že hvězdníky byly přes loňskou sezónu venku a žádnou zvláštní péči neměly, ani se nepřihnojovaly (ale to by se mělo).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika