Phalaenopsis a má žluté listy



Stránky: 1,  2   
mindulka6 - (1) - 64.242 (?) 
29.10.2010 15:35, zobrazeno: 32505x

Mám orchidej phalaenopsis a má žluté listy a strašně moc scvrklé... nevím čím to je.. :(...  zalívám ji aby nevyschla.. prostě mokré kořínky.. stále.

A tedka mi na ní rostou nové listy na stonku mám je tam nechat..? a nebo je to jako odnož (to samé mám u druhé, ale listy ji roustou z hlíny má to být odnož..??)

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 230.216 (?), 29.10.2010 18:50

Vy Pestujete Phal v hline? Kozicka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 230.216 (?), 29.10.2010 19:53

Pridavam: Jsou vetsinou dva duvody proc jsou listy zcvrkle/ nebo-li dehydrovane. Budto malo zalevate nebo hodne zalevate. Ve Vasem pripade ja myslim ze hodne zalevate. Docela bych rekla, ze kdybyste vyndala Phal z 'hliny' a omyla koreny, ze asi budou schnile. Kozicka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 218.48 (?), 30.10.2010 23:41

Já jsem si koupila ve výprodeji phalenopsis taky s měkkými listy, ale rekla jsem si, že ji musím zachránit. Vyndala jsem ji ze substrátu, špatné kořeny ostřihla, nechala zaschnout, znovu zasadila a pak jsem hodně rosila, občas jsem navlékla mikroten pytlík a podařilo se, už má tuhé listy, kořeny přirůstají a taky pokvete. Mám z toho radost, větší, než když si koupím bezchybnou rostlinu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 230.216 (?), 31.10.2010 1:47

MIla pani,

ani nevite jakou jste mne osobne udelala radost tim, ze jste se rozhodla zachranit Phal a ze jste napsala jak. Gratuluji! Kozicka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 218.48 (?), 31.10.2010 10:10

Díky moc za ocenění mojí píle. Není to jediná kytička, kterou jsem zachránila.   Zdraví Vlasta

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 31.192 (?), 31.10.2010 16:50

Kozicko, já jsem ta, která má odkvetlé phal umístěny na parapetu, ale občas na ně fouká suchý horký vítr z přímotopů. Napadlo mě, že bych na ně občas tak třeba na dva týdny, nasadila ten mikrtotenový sáček. Myslíte, že by jim mohla taková "kůra" pomoci? alena

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 230.216 (?), 31.10.2010 17:33

Alenko,

dobry den. Zrovna jsem na Vas myslela. To je dost blby kdyz na nej fouka suchy a horky vzduch. Je mi lito, ale ja nevim co je 'mikrtotenovy sacek'?  Je to neco jako igelit? Pokud ano a nedycha (myslim ten sacek) tak by po case mohl byt problem s kondezaci vody v srdicku a pokud ano Phal pak zacne hnit.   Ja Vam napisi co delam, a rozhodnete se jestli je to pro Vas mozne.

1. Pokud Phal roste v plastikovem kvetinaci, ja do nej vyvrtam tri nebo ctyri male dirky a navlecu silnou nylonovou nit (co pouzivaj rybari) svazu to a pak vezmu kousek hodne silneho dratu, udelam   'S' a Phal povesim.

2. Dalso moznost je obtocit drat okolo kvetinace a povesit. To ale nevypada elegantne. Jsou taky specialni drzadla na kvetinace a drevene kosiky jsou docela pekne.

Myslim, kdyz ho povesite, nebude na listy primo foukat horky vzduch. Nebo se mylim? Topite hodne i v noci?  Kozicka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 31.192 (?), 31.10.2010 17:47

Kozicko, vycházela jsem z příspěvku, kde autorka psala, že phal právě nasazením mikroten- igelitového sáčku vzpamatovává.

Ten vzduch z přímotpu funí, když se automaticky sepne, teplota v místnosti klesne. Zavěšení na stejném místě by asi nepomohlo.

Jen abyste věděla, jedná se o jinak dost tmavý byt, Jediné okno, kterým se nevětrá, je právě toto. U dalších oken hrozí průvan, to už mám vyzkoušené, větrám denně a dost, takže je to nával ledového vzduchu na kytky,  Prostě přes zimu přestěhuji kytky do této jedné velké místnosti, kde je jedno okno a balkonové dveře takže taky nepoužitelné. Musela jsem sem odstěhovat i větší rostliny z druhé domácnosti- domku (např. velký milovaný pandanus..), kde přes zimu klesá teplota k nule, z ekonomických důvodů nemůžeme udržovat teplotu vyšší. alena

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 230.216 (?), 31.10.2010 18:46

Alenko,

ty pytlici jsou prima kdyz chcete aby orchid zakorenil, neb v te dobe se nezaleva a sacek udrzuje jenom trochu vlhkost. Ale aby v nem clovek pestoval, ja skutecne nevim.

Jak pisete teplota okolo kvetiny klesa a stoupa nekolikrat denne? To se mu asi moc nelibi. Sklenenou bednicku - jako acquarium- asi nemate a navic je draha. Jestli ale mate moznost udelat kostru z drevenych tycek a na to napnout igelit nebo silny plastic aspon ze trech stran, snad to by pomohlo ho chranit. Dulezite je, aby se listy nedotykaly plastiku a od spodu kvetinace sla vlhkost.

Ja bych asi uvazovala dat kvetiny pod umele svetlo.  Dve zarivky se pouzivaji dost casto -jedna tepla (myslim cervene svetlo)  a jedna studena (modre svetlo)  a ty neberou moc energie.  Muj kamos namontoval tyto zarivky do spodu na policky v uplne tme a orchidy a dalsi kytky mu kvetou, jenze on je nadsenec a ma jich celou stenu. Ja jsem umele svetlo nestudovala takze nemohu napsat jak daleko od zarovek ma byt.  Phal sice tolik svetla zase nepotrebuje ale pokud nema dost, nepokvete. Dalsi moznost je ho dat od okna pryc- malo zalevat a skoro vubec ne hnojit - a doufat, ze prezije. Na jare - az se prestane tolik topit, mu zvysovat pomalu svetlo a treba zacne rust a kvest. Dejte nam vedet jak se mu dari.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika