Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Znovu bych si dovolil doplnit, že ani substráty které už jso květnících zakoupených kytek nejsou moc vhodné pro dlouhodobější kultivaci. Tuhle jsem u příbuzných viděl dva phaly. Sesychaly, jinak v dost dobrých podmínkách. Velká okna na sever, přímo na parapetu. prý proč nejdou? Koukám na substrát a vidim zasolený, jemnozrnný, čistá kůra pomalu se už rozkládající. kytky přišly o kořeny a ztrácely vodu, pochopitelně. Polystyren je esteticky rušivý prvek, svítí už zdálky a nevypadá hezky, nicméně parapetářská praxe mě naučila, že jeho použití se vyplatí. Cca 30% do kůrového substrátu, a žádná jemná drť, ale kousky stejně velké jako je kůra. Upraví se vysychání a zálivka je pak bez rizik. Dáte větší kusy na dno, a to asi do výšky 1/4 a pak směs kůry, polystyrenu a třeba i dřev uhlí, které je ale lepší nechat stát ve vodě několik týdnů, nebo převařit.  Do horní třetiny můžete přidat hrubý vláknitý prosev z kvalitní rašeliny, třeba agro, nebo i trošku rašeliníku, ale jen lehounce prosypat... Má opravdu pozitivní účinky na růst nových kořenů, také s rašelinou zřejmě upravují pH a maj pufrační schopnost. Bukový list ač doporučovaný v literatuře, se mi moc neosvědčil, spíš bych ho dal terestritům. Nebo jen slabý přídavek epifytům, do horní třetiny...

Pokud jde o kůru, tak musím říci, ano, hrubá je lepší. Jde o velikost kytky, semenáček bude asi chtít jemnější, ale dospělá rostlina, pokud je sázená do hrubozrnného, parádně zakoření, a nemusí se 3 roky přesazovat. Já jsem škodná, a v lese loupu kůru přímo z velkých borovic. Pokud to člověk dělá opatrně, škodu nenadělá, a za dva roky nikdo nic nepozná, do živého nejdete a stačí vám toho trocha, navíc pokud je v blízkosti nějaká pila, jistě se dá domluvit.. Sekyrkou pak na špalíku rozsekávám na kousky spíše krychlového tvaru, prach a drobný odpad jde pryč.

Karlos.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika