Poraďte trávu k soliteru



Zdenci - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (491) - 245.30 (?) 
24.8.2011 12:36, zobrazeno: 4640x
"Zasadil" jsem před zahradu soliter a prosil bych o radu, jaká tráva by ho vhodně doplnila z levé strany, zprava jsem ho zasadil k Buxusu. Moje představa je tak kolem 50-100cm vysoký trs.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
Bobřík - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (358) - 175.130 (?), 24.8.2011 22:41

Dobrý večer. Je to můj názora nikomu jej nenutím. Ten betonový obrubník pod plotem bych se snažil zakrýt sbíraným kemenem a vytvořil bych zde krásnou skalku ve svahu. Tím to krokem máme skryt beton. Do mezi prostorů sbíraného kamení bych nasázel nenáročné skalničky, které snesou provoz na komunikaci /zasolovaní a   odhrnování sněhu/.  Nyní je otázka co udělat s drátěným plotem. Ideální by bylo jej odstranit, nebo aspoň nahradit dřevěným. Na levou stranu toho balvanu /je krásný/ bych zasadil některý červený kultivar javoru dlaňolistového a vedl bych ho řezem tak, aby částečně zakrýval a nezakrýval tem dominantní kámen. Tím se daná kompozice drobet vyváží a odlehčí. Na levé straně rostoucí jalovec by nebylo vůbec špatné postupně sestřihat tak, aby vznikající kompozici nenarušoval.  Je příliš dominantní a odvrací pozornost od velkého kamene. Nyní má tvavar jeko pytel brambor a celý prostor zatěžuje. Na pravé straně je několik zelených keřů. Pro oživení této strany lze sbíraný kámen doplnit jedním i dvěma většímy kameny o nestejné velikosti.Vše musí být citlivě naaranžováno, tak aby se oko mohlo "pást " i na pravé straně. Tak nyní je to celé vyvážené a podpořené skalničkama. Nyní sám zvažte, zda se sem dá nasadit tráva, či nikoliv.Zdeněk 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 220.182 (?), 25.8.2011 0:33

Pokud chcete zatím jen tu trávu, tak doporučuji Panicum virgatum Squaw...  Lída


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Zdenci - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (491) - 245.30 (?), 26.8.2011 12:45
Děkuji za zajímavý názor. Něco obdobného mám časem v plánu, ale nic nejde hned. Objevil jsem tento nádherný kámen a neváhal jsem ani chvilku a přepravil ho před zahradu, než by to udělal někdo jiný. Poslední dobou se u nás v okolí ztrácí z lesů a polí velké množství zvláště větších kamenů. Tou trávou jsem chtěl prozatím vyplnit volný prostor. Ještě mě napadlo, že by se tam možná hodilo i kapradí. Časem se určitě dopracuji pěkného výsledku.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika