Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ve správně vedeném kompostu by teplota měla vzrůst nad 60 °C, což by vajíčka psích, kočičích i ostatních parazitů mělo likvidovat. Je ale rozhodně lepší nenechávat výkaly ležet ve vnějších vrstvách kompostu. Je třeba je dát co nejblíže "horkého jádra". A kdo má sad, může výkaly zarývat, protože v sadu se s půdou tak často nehýbá. 

Fakt ale je, přes dnešní neuvěřitelnou hustotu psů jsem osobně nepotkala nikoho, kdo se v Čechách takovým parazitem nakazil. Organismus zdravého člověka má imunitní systém, který si s "běžnou náloží" musí poradit. Kdyby to tak nefungovalo, tak by člověk, který je od počátku domestikace se psem ve velmi blízkém kontaktu, jako druh nedožil dneška.

Sdělovací prostředky se tomuto tématu ovšem rády věnují, protože je to téma budící velkou pozornost. Minulý týden jsem četla nějaký "odborný článek" o parazitech přenášených kočkami, který začínal slovy "Jsou hnusní a číhají všude". Na druhou stranu, pokud to majitele zvířat povede k pravidelnému odčervování, bude to jen dobře. Zuzana

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika