|
Nové příspěvky
- Zpracování ovoce a zeleniny
|
|
Vylepšení a nové funkce pro vás Vážení uživatelé, rádi bychom vás informovali o veškerých změnách, které jsme v průběhu posledních měsíců realizovali. S cílem vám poskytnout ještě lepší uživatelský zážitek a zpříjemnit vám procházení našimi stránkami, jsme provedli několik... celý příspěvek > |
|
Marmeláda - kompot z hroznů, host, 17.9.2023 Hrozny jsem přepasíroval přes cedník a pak použil přípravek na marmeládu a šlo to a je to dobré. Na zavařování se nechystám, Aivaz si nechám na pozobávání. Ale pokud ty hrozny nejsou nic moc tak bych se na to vyprdl, já to dělal z těch nejlepších.... celý příspěvek > |
| Marmeláda - kompot z hroznů, host, 17.9.2023 Kompot se dá udělat a je to k jídlu. Myslím, že se do nálevu dává kys. citronová, každopádně u nás se snědl, takže špatný nebyl. | Marmeláda - kompot z hroznů, PP., 17.9.2023 Zdravím vespolek.
Mám pár hroznů odrůdy Nero a chci je nějak zpracovat, k stolnímu užití moc nebudou. Má někdo nějaký dobrý recept na hroznový džem nebo marmeládu? Kdybych to zavařil jako kompot, bude to k jídlu? | Hruškovice a Meruňka, host, 31.7.2023 Ano, může to být gořalka vypálená z překvašeného řepného cukru s přídavkem různých aromat. Taky to může být vínovice. Aromata se dají běžně koupit. S odvětráním takovýchto ochucených gořalek zkušenost nemám. Zkuste to pár dní odvětrat v chladné... celý příspěvek > | Hruškovice a Meruňka, host, 31.7.2023 Dobrý den, přes známého se k nám dostala hruškovice a meruňkovice. Ale už po při čichnuti jsem věděl že je na ní něco divného. Nejsem žádný odborník, ale přijde mi staršně prevonená. A přijde mi že je cítit po lihu. Jako by to byla stejná pálenka a... celý příspěvek > | Autokláv Wein na sterilizáciu konzerv/ plechoviek, host, 31.7.2023 Dobrý den, můžu vědět kde jste ho pořídil. Děkuji. | Asimina - indiánský banán - Maďoul, host, 25.6.2023 Bohužel jsem to už smazal ale v jednom díle amerického "dokumentu" Na černo pálená whisky" se muďoule pálí. Na ulozto se pár dílů dohledat dá. | Likér z černého bezu, host, 4.6.2023 Jablečná pálenka zkazí cokoliv, resp. nechutnalo mi nic v ní naložené. Jedině kaštanové květy pro mazání na koleno. Na veškeré nakládání a macerování používám akční vodku. Jestli to bude super léčivé nemám tušení. | Likér z černého bezu, host, 4.6.2023 Dobrý den, začíná mě kvést černý bez a chtěl bych se zeptat jestli máte někdo zkušenost s použitím jeho květů k výrobě likéru, použil bych asi kalvádos. Zajímalo by mě množství, jestli květenství nejdřív neusušit, jak přisladit. Mohlo by to být super... celý příspěvek > |
| Pálenka z dýně, host, 6.5.2023 Ahoj Pěstitelé a Paliči,
jak jste pokročili v pokusech s pálením dýní, já pěstoval jen hokkaida a ty se na tohle evidentně moc nehodí, Goliáše mám připravený a la kompot v mrazáku, ale letos bude doufám hlavní zdroj odrůda American Giant tzn.... celý příspěvek > | Jak a v čem sušíte ovoce? Sušení rajčat, solární sušárna, Biegler, 5.5.2023 Po dobrých zkušenostech se sušením rajčat na slunci snad letos rozjedu solární sušičku postavenou na nejslunečnějším místě pozemku, včetně před rozmary počasí chráněné přípravné místnosti. Doizoloval jsem 2 cm polystyrenem v místech kde byla... celý příspěvek > |
|
|
Další příspěvky: 1, 2, 3, 4, 5 |
|
|