Nové příspěvky - Pálení

Vylepšení a nové funkce pro vás
Vážení uživatelé, rádi bychom vás informovali o veškerých změnách, které jsme v průběhu posledních měsíců realizovali. S cílem vám poskytnout ještě lepší uživatelský zážitek a zpříjemnit vám procházení našimi stránkami, jsme provedli několik... celý příspěvek >
Proč mi nechce prokvasit kvas ze špedlíků a myrabelánu?, host, 15.12.2024
Děláte to příliš složité. Pokud v kvasu, který už nekvasí, naměříte 10-11% cukru, musí být na chuť zřetelně sladký. Když ne, je měření mylné.    Naberte trochu kvasu do zavařovací sklenice a nechte v teple, třeba v kuchyni. Když se objeví... celý příspěvek >
Proč mi nechce prokvasit kvas ze špedlíků a myrabelánu?, host, 15.12.2024
Po založení a ustálení kvasu zkus do něj šáhnout. Pokud je v hloubce cca10cm jakoby suchý je třeba přidat vodu. Kvas by pod dekou měl být tekutý. Pokud přidáváme vodu musíme pohlídat cukernatost. Min. Je 15-16 brix u švestek. Jestli je kvas suchý tak... celý příspěvek >
Malinovice, Banánovice, Melounovice, host, 15.12.2024
Takže banány nejdříve opečeme na ohni z obou stran. Dělám to na venkovním ohništi. Tím se zvýší cukernatost. Na 10kg banánu 0.5-1kg mandarinek nebo pom. Pokud jsou kyselé min.povaříme, zesládnou. Rozmělnit, dobře promíchat přidat vinné kvasinky... celý příspěvek >
Odvětrání slivovice, host, 14.12.2024
Já odvětrám tak měsíc v garáži 10-15° Skleněné demižony na hrdle opatřeny gázou a gumičkou..zagumičkuju a pak lehce na hrdle roztáhnu aby destilát mohl dýchat a zároveň do něj nemohl prach ani jiný bordel.
Olej, host, 28.11.2024
Vlákno tu je, ale o oleji tam toho mnoho není. Ideální je transformátorový, může být i hydraulický.
Olej, host, 27.11.2024
Je tady o tom celé vlákno "Tepelné médium do dvouplášťového kotle", mrkněte tam. Lída
Olej, host, 27.11.2024
Prosím, do dvojplášťového kotla aký olej? Ďakujem.
Jak vyrobit mandlovou "slivovici"?, host, 15.11.2024
Višňovice - pálenka z višní - se vyrábí stejně jako slivovice, destilací zkvašených plodů. Višňovka (griotka) je oslazený likér z višní naložených v lihu (destilátu, lihovině). Mandlovice je technologicky nesmysl (viz výše). Mandlový likér se dá... celý příspěvek >
Jak vyrobit mandlovou "slivovici"?, host, 14.11.2024
Byla bych vam moc vděčná za postup výroby višňovice a mandlovice, nebo i jiných... pořád se učím a zkouším.Moc vam děkuji za ochotu mariesuchackova@seznam.cz
Ražná pálenka - "kvasenie škrobov"?, host, 14.11.2024
Pil som slivovicu s prichutou a vonou kapusty, pravdepodobne bola vypalena zo zhniteho kvasu. A pil som aj razovicu, s prijemnou vonou malin, velmi chutna. Nie je dolezite z coho je palenka vypalena, dolezite je aby chutila. 
Měděnka, host, 1.11.2024
Musí tam být i Voda? Když dám do 100l kotle jen 2l octa tak se kotel zdeformuje ne?
Koláč v sude na paleni, host, 18.9.2024
Dobrý den chtěl jsem se zeptat jestli vadí že se mi nevytvoří koláč v sude
Repák + řepná pálenka, host, 15.9.2024 Obsahuje fotku
Treba tam dať ušlachtilé kvasinky na to určené … nie kvasnice🙉.
Hruškový kvas, host, 3.9.2024
Zdravím, mám už cez mesiac kvas pri teplote 20-23 stupňov v sklepe a deka/kolač sa stále neprepadol. Mám strach o kvas aby sa nepokazil. Do kvasu bolo na 100kg pridané 2kg cukru a 100g kyseliny citrónovej. Za každú radu budem vďačný Keďže je... celý příspěvek >
12  
Nové příspěvky z celého diskusního fóra >
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika