 |
Vylepšení a nové funkce pro vás  Vážení uživatelé, rádi bychom vás informovali o veškerých změnách, které jsme v průběhu posledních měsíců realizovali. S cílem vám poskytnout ještě lepší uživatelský zážitek a zpříjemnit vám procházení našimi stránkami, jsme provedli několik... celý příspěvek > |
 |
Proč mi nechce prokvasit kvas ze špedlíků a myrabelánu?, host, 15.12.2024 Děláte to příliš složité. Pokud v kvasu, který už nekvasí, naměříte 10-11% cukru, musí být na chuť zřetelně sladký. Když ne, je měření mylné.
Naberte trochu kvasu do zavařovací sklenice a nechte v teple, třeba v kuchyni. Když se objeví... celý příspěvek > | Proč mi nechce prokvasit kvas ze špedlíků a myrabelánu?, host, 15.12.2024 Po založení a ustálení kvasu zkus do něj šáhnout. Pokud je v hloubce cca10cm jakoby suchý je třeba přidat vodu. Kvas by pod dekou měl být tekutý. Pokud přidáváme vodu musíme pohlídat cukernatost. Min. Je 15-16 brix u švestek. Jestli je kvas suchý tak... celý příspěvek > |
| Malinovice, Banánovice, Melounovice, host, 15.12.2024 Takže banány nejdříve opečeme na ohni z obou stran. Dělám to na venkovním ohništi. Tím se zvýší cukernatost. Na 10kg banánu 0.5-1kg mandarinek nebo pom. Pokud jsou kyselé min.povaříme, zesládnou. Rozmělnit, dobře promíchat přidat vinné kvasinky... celý příspěvek > | Odvětrání slivovice, host, 14.12.2024 Já odvětrám tak měsíc v garáži 10-15° Skleněné demižony na hrdle opatřeny gázou a gumičkou..zagumičkuju a pak lehce na hrdle roztáhnu aby destilát mohl dýchat a zároveň do něj nemohl prach ani jiný bordel. | Olej, host, 28.11.2024 Vlákno tu je, ale o oleji tam toho mnoho není.
Ideální je transformátorový, může být i hydraulický.
| Olej, host, 27.11.2024 Je tady o tom celé vlákno "Tepelné médium do dvouplášťového kotle", mrkněte tam.
Lída |
| Olej, host, 27.11.2024 Prosím, do dvojplášťového kotla aký olej? Ďakujem. | Jak vyrobit mandlovou "slivovici"?, host, 15.11.2024 Višňovice - pálenka z višní - se vyrábí stejně jako slivovice, destilací zkvašených plodů. Višňovka (griotka) je oslazený likér z višní naložených v lihu (destilátu, lihovině). Mandlovice je technologicky nesmysl (viz výše). Mandlový likér se dá... celý příspěvek > | Jak vyrobit mandlovou "slivovici"?, host, 14.11.2024 Byla bych vam moc vděčná za postup výroby višňovice a mandlovice, nebo i jiných... pořád se učím a zkouším.Moc vam děkuji za ochotu mariesuchackova@seznam.cz |
| Ražná pálenka - "kvasenie škrobov"?, host, 14.11.2024 Pil som slivovicu s prichutou a vonou kapusty, pravdepodobne bola vypalena zo zhniteho kvasu. A pil som aj razovicu, s prijemnou vonou malin, velmi chutna. Nie je dolezite z coho je palenka vypalena, dolezite je aby chutila. | Měděnka, host, 1.11.2024 Musí tam být i Voda? Když dám do 100l kotle jen 2l octa tak se kotel zdeformuje ne? | Koláč v sude na paleni, host, 18.9.2024 Dobrý den chtěl jsem se zeptat jestli vadí že se mi nevytvoří koláč v sude |
| Repák + řepná pálenka, host, 15.9.2024  Treba tam dať ušlachtilé kvasinky na to určené … nie kvasnice🙉. | Hruškový kvas, host, 3.9.2024 Zdravím, mám už cez mesiac kvas pri teplote 20-23 stupňov v sklepe a deka/kolač sa stále neprepadol.
Mám strach o kvas aby sa nepokazil.
Do kvasu bolo na 100kg pridané 2kg cukru a 100g kyseliny citrónovej.
Za každú radu budem vďačný
Keďže je... celý příspěvek > |
 |
|