|
Nové příspěvky
- Pálení
|
|
Vylepšení a nové funkce pro vás Vážení uživatelé, rádi bychom vás informovali o veškerých změnách, které jsme v průběhu posledních měsíců realizovali. S cílem vám poskytnout ještě lepší uživatelský zážitek a zpříjemnit vám procházení našimi stránkami, jsme provedli několik... celý příspěvek > |
|
Proč mi nechce prokvasit kvas ze špedlíků a myrabelánu?, Efs, 4.4.2024 A ještě plete mirabelky s myrobalány. :-) | Proč mi nechce prokvasit kvas ze špedlíků a myrabelánu?, host, 1.4.2024 Děkuji za reakci. O oddělení pecek už před kvašením by šlo uvažovat, protože před destilací jsem jich stejně většinu oddělil lisováním v bramborovém pytli. Akorát že v kvasu už jsou pecky celkem slušně oddělené, u čerstvého ovoce je na nich ještě... celý příspěvek > |
| Proč mi nechce prokvasit kvas ze špedlíků a myrabelánu?, host, 30.3.2024 Nekrmte trola, kterému nevykvasil kvas, ale nateklo mu 4,5 l 80% pálenky. A jak to bylo v té pohádce dál? | Proč mi nechce prokvasit kvas ze špedlíků a myrabelánu?, host, 30.3.2024 Ale já jsem žádné parametry nepsal, kde jsi k tomu přišel? | Proč mi nechce prokvasit kvas ze špedlíků a myrabelánu?, host, 30.3.2024 Hmm. Loni bylo velmi teplé léto, a hádám, že ve stodole měl tazatel určitě víc jak 20°C. Napadá mě jen toto: vysoký obsah nezkvasitelných cukrů. Jak a proč nevím. | Proč mi nechce prokvasit kvas ze špedlíků a myrabelánu?, host, 30.3.2024 Netykejte mi, s Vámi po tom co zde píšete za parametry, husy pást nebudu. ;-) | Proč mi nechce prokvasit kvas ze špedlíků a myrabelánu?, host, 30.3.2024 Takže jsi neřekl nic, neporadil jsi, ale hlavní je to, že jsi se projevil... | Proč mi nechce prokvasit kvas ze špedlíků a myrabelánu?, host, 30.3.2024 Chce to vyšši teplotu okoli kolem 18 az20stupnu.Hlidat octovani. | Proč mi nechce prokvasit kvas ze špedlíků a myrabelánu?, host, 30.3.2024 Já mirabelky nekvasím tak nevím a nedokážu posoudit ani to, jestli májí pecky opravdu tak velký vliv, že je mnoho pěstitelů cedí. Měření cukernatosti pokud nepálíte jen mošt je zavádějící. A řeknu Vám otevřeně, že ani u nejvyzrálejších švestek... celý příspěvek > | Proč mi nechce prokvasit kvas ze špedlíků a myrabelánu?, host, 29.3.2024 Tu sladkou vodu cca v tonto množství jsem přidával loni a nepomohlo. Kyselinu teda ne. |
| Proč mi nechce prokvasit kvas ze špedlíků a myrabelánu?, KORZÁR, 29.3.2024 Musíte dať do vášho kvasu aspoň 1kg - 2kg cukru 10l vody 100g kyseliny citrónovej na 100l kvasu rozmiešať a bude to ok. | Proč mi nechce prokvasit kvas ze špedlíků a myrabelánu?, host, 29.3.2024 Protože nám teď švestky moc nerodí, sbíral jsem z nouze myrabelán a žluté špendlíky. Vždy jen zralé, které samy spadly, beru jen pěkné, plnou bečku posekám vrtačkou na kaši (pecky neprasknou), cukernatost je kolem 16 (optickým cukroměrem). Letos bylo... celý příspěvek > | Ryngle vhodné k pálení, host, 6.3.2024 Určitě zkuste zelenou renklódu, pálenka je fajn, vyrábí se i ve Francii (to neberte jako nějaký argument, spíš zajímavost, ale Frantíci alkoholu rozumí..). Argumentem, že na degustacích slivovici neporazí bych se moc nezabýval, jednak jsou čeští... celý příspěvek > | Repák + řepná pálenka, host, 12.2.2024 Ahoj mohl bych poprosit jak založit kvas bez přidání kvasinek? Já to nechal samovolně asi 3 měsíce v kotelně při teplotě 20-23 stupňů a po následném otevření akorát zkažená směs.Kde se stala chyba? Ještě podotýkám řepa byla oloupaná a... celý příspěvek > | Meruňkovice 2018 - vysoký výnos, host, 20.1.2024 Pro pana pepu kota: Já měl nějvětší životní výtěžnost pálenky z toptastů 15 litrů 52% slivovice. Byl to průměr z 300 l kvasu přepočítaný na 100 l bez jakéhokoliv doslazení. Na druhou stranu musím dodat, že když kvasu z toptaste bylo méně, i průměr na... celý příspěvek > |
|
|
|