Nové příspěvky - Moje zahrada

Vylepšení a nové funkce pro vás
Vážení uživatelé, rádi bychom vás informovali o veškerých změnách, které jsme v průběhu posledních měsíců realizovali. S cílem vám poskytnout ještě lepší uživatelský zážitek a zpříjemnit vám procházení našimi stránkami, jsme provedli několik... celý příspěvek >
Stroj na plevel, Milan HP, 19.5.2025
Jasně. Něco mini by ale nebylo? Na mou zahradu nelze ani pořádně zajet autem. Ovládání pouze jedním člověkem, váha tak do 20 kilo. No jo, asi bych chtěl moc. Ale mám obavy, že velkopěstitel už ze mne nikdy nebude. Jedině v příštím životě. Milan
Stroj na plevel, PP., 19.5.2025
Rycí, třídicí a prosívací mašina se už roky používá při pěstování brambor. Podívejte se, jak jsou ty řady připravené pro sazeč a podle GPS rovné. Kamení prosejou a odvezou, připraví řádky a pak jede sazeč. Nádhera.
Stroj na plevel, host, 19.5.2025
Ano, napsal jsem to já, ze by měl ten vynálezce začít u motyčky. Dneska v noci naprselo docela pěkně. A bude plevel teprve dobře růst. Pokrok jde dopředu a určitě půjde stále dál. To vidíme jak se pěstovala cukrovka před 50 lety a jak se bez lidi... celý příspěvek >
Stroj na plevel, host, 19.5.2025
Pán si zřejmě koupil robotickou sekačku a teď sní jaké by to bylo skvělé sestrojit něco na plevel. Něco takového určeného pro zahrádkáře, že každá zahrada je jiná, na tak malé plochy, za přijatelnou cenu, přesvědčit nějakou továrnu aby... celý příspěvek >
Stroj na plevel, Milan HP, 18.5.2025
Na férovku: mne už zmáhá na zahradě skoro všechno. Tak to přemáhám, jak se dá. Až už to vůbec nepůjde, budu "mrtvola", byť třeba ještě trochu živá. Tu mašinku bych taky přivítal, ale v její existenci pro zahrádkáře nevěřím. Vezmu ty dva poslední... celý příspěvek >
Stroj na plevel, Milan HP, 18.5.2025
Ale já nepsal, že by AI nezvládla rozpoznávání. Psal jsem o pochybnostech o možnostech mechanické části zařízení, protože to by vyžadovalo naprostou přesnost. Zvlášť u malých rostlinek, kdy jsou plevel a kulturní plodina i třeba propleteny kořínky, a... celý příspěvek >
Stroj na plevel, host, 18.5.2025
V posledních letech se mi na obhospodařovaných záhonech docela dodt rozšířil Ptačinec žabinec, Šťavel růžkatý a Pěťour, Bršlice a Svlačec jsou už jen třešnička. Zejména první dva rostou i v zimě a už mě to ruční pletí docela zmáhá. Walter
Měl by začit u motyčky. Aby měl časový odhad. Říká se od píky. 
Je zajímavé, jak lze přesvědčivě argumentovat svými sny.
Právě že AI dokáže s kvalitní kamerou provádět zásahy i na mikrometry. Ještě jednou to zopakuji. Nebavím se tady o stroji který bude stát miliony nebo stovky tisíc, ale jeho kupní ceny bude pár tisíc. A záměrem není nahradit člověka, ale ušetřit čas... celý příspěvek >
Ano ale jsou drahé i na provoz. Natož ta cena není ve většině případů dosažitelná pro “klasické” domácí zahrádkáře, kteří se chtějí starat o svoji zahradu, ale je to dělaný pro velké firmy/farmy, které dodávají např. zeleninu do obchodu jako je... celý příspěvek >
Takové stroje už existují... např. robot delta https://www.igus.cz/automatizace/aplikace/automaticke-pleti-pomoci-robotu-delta
Stroj na plevel, m3f, 18.5.2025
Něco takového tady už jednou bylo!!! Na slavný rozkaz přinesli na louku lavici, položili kosu na ni a biřic jí dvacet vysázel. Kosa vyskakovala po každé ráně nad lavici, a leckterého všetečku švihla přes nos. „On jí učaroval,“ křičeli všichni,... celý příspěvek >
Stroj na plevel, PP., 18.5.2025
Já bych nesouhlasil s tvrzením, že to AI nezvládne a nebude to přesné. Vše je jen otázka vývoje, který neběží, ale letí. Hledám v poslední době robotickou sekačku a brouzdám kolem toho po síti. A čumím, jak se AI třeba v tom segmentu uplatňuje a co... celý příspěvek >
Stroj na plevel, Milan HP, 17.5.2025
Tak já se tedy přiznám: já ten plevel řeším opravdu jen v kritických fázích. Tedy hlavně když jsou kulturní rostlinky ještě malé. Hodně pěstuju ze semínek a tam je to bezpodmínečně nutné. Jenže mám za to, že ani něco, řízené AI, tohle nedá.... celý příspěvek >
12345>  
Nové příspěvky z celého diskusního fóra >
DŮMACHALUPA.cz
Péče o jezírko na chtě13:51
Pila8:28
Péče o jezírko na chtě4.7.2025
Péče o jezírko na chtě3.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025