Vymývaní postřikovače



adri - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (263) - 187.246 (?) 
2.7.2012 9:42, zobrazeno: 8428x

Zdravím Vás,

  asi Vám bude môj dotaz pripadať divný, ale zaujímalo by ma, čo vy "vykonávate", keď chcete dôkladne vymyť postrekovač (napr. po herbicíde). Nie je v mojich finančnyćh možnostiach mať jeden na herbicídy, jeden na fungicída, jeden na insekticídy a čo ja viem, koľko ešte (aj preto, že nestriekam tak často, použijem napr. herbicíd 3x do roka a fungicíd 5-6x). Všade sa píše, že "dôkladne vypláchnuť". čo to ale znamená? použiť 10l vody na 2l postrekovač a stále dokola naplniť - napumpovať - vystriekať? alebo jedenkrát preplachnete a je hotovo? alebo preplachujete roztokom sódy? viem, že existuje nejaký chemický pytlík na vyčistenie postrekovača, ale myslím, že chémie už máme vśade aj tak dosť.

Ale strašia tu aj príspevky so zle vymytým postrekovačom, tak by som sa rada opýtala, ako to robíte vy.

Ja osobne to robím tak, že dám do nádobky trošku jaru a kým to pení, tak vyplachujem, podľa toho viem, že sú tam ešte nejaké zbytky. Ide aj o to, že zatiaľ nemáme na záhrade prívod vody a odpad, takže šetrím každý liter vody.

Ako to robíte vy? adri

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6461) - 14.199 (?), 2.7.2012 9:51

Používám dva, a protože to s chemií nepřeháním, stačí mi 5 l na postřiky stromů a 2,5 l ruční výhradně na herbicidy. Tím odpadá problém vymývání.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 180.10 (?), 2.7.2012 10:52

Dobrý den. Jen za sebe napíšu, že po herbicidu bych určitě vymýval, neboť asi nejznámější herbicid je agresivní na kovové součástky postřikovačů, včetně barevných kovů. I v malém postřikovači je pružinka. Stanislaw

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6461) - 14.199 (?), 2.7.2012 11:11

Špatně jsem to napsal, nebo Vy pochopil. Já postřikovač vypláchnu, ale nemusím to dělat hyperpečlivě, protože herbicid dávám stále jen do jednoho. Zcela jistě i proto nemám problémy, že mi tu něco uschlo, cosi se kroutí a něco zašlo z neznámých důvodů. Mimoto v každém dnes vyráběném postřikovači je pružinka nerezová. Bronzová je obsolete a ocelová by se rozpadla za rok.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 180.10 (?), 2.7.2012 10:48

Dobrý den. Postřikovač o obsahu 2 litry bych vyplachoval tak, že po vystříkání herbicidu bych ho naplnil tak do poloviny vodou, důkladně protřepal a vylil, nikoli vystříkal. Naplnil znovu, znovu protřepal a tentokrát už bych stříkal tryskou. A potom ještě jednou a zase tryskou, tak by na to vyčištění stačily 3 litry vody. Jen si ještě říkám, že tak malý postřikovač bych vzal ze zahrádky domů a tam by to šlo vypláchnout jistě bez problémů. Stanislaw

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 2.7.2012 14:18

Já tedy nevím.. Ale když se kouknu, co stojí malý levný postřikovač (nějajkou stokorunu) tak když si vezmu cenu vody, času, saponátu, rizika neúplného vymytí, tak bych si určitě nechal jednu nádobku jen na herbicid. Nota bene, kdybych neměl na zahradě přívod vody jako adri.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
oivo - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (92) - 166.45 (?), 2.7.2012 14:55

Rozhodně se přikláním k samostatnému postřikovači na herbicidy. Jde-li o malý, lze ho nahradit stříkátkem, co mají ženské na okna nebo něco podobného. Lze koupit jenom postřikovač bez nádobky a tu nahradit malou nebo přiměřenou petkou (šroubení uzavírací hlavice pasuje). Podotýkám znovu, že se jedná o menší objemy postřikové látky, event. je možno si ji připravit do větší petky a dolévat. Není to na postřik louky. U ostatních postřiků nádobu vypláchnu, trochou vody prostříknu a znovu už jen na sucho profouknu, aby se zbytky vody vypudily. Že by nastaly komplikace při různém použití postřiků myslím nehrozí.   I.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5576) - 242.167 (?), 2.7.2012 16:30

Za padesátikorunu jsem ve vinařských potřebách koupil tento adaptér na PETky, a těch je vždy dostatek. Pokud jsem stříkal ve větším (šestilitrový objem) klasickým tlakovým postřikovačem, tak jsem vždy po použití totálního herbicidu láhev propláchl a prostříkl hadice s nástavcem a tryskou, nikdy žádný problém nebyl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
adri - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (263) - 187.246 (?), 3.7.2012 7:56

teda, to na tie PET je super, tlakove som este nevidela, len mechanicke.

Mate vsetci v podstate pravdu. Z presne vyssie vymenovanych dovodov som si kupila jeden "stokorunovy" na herbicid a jeden patstokorunovy na fungi a ine -cidy. Nejak som uz prisla na to, ze zbytky postrreku na plesen by nemali myt vplyv na chrobakove postreky a naopak.

Len som sa chcela uistit, ze nie som jediny cvok, co ma viacero postrekovacov a ze vzajomne posobenie minizbytkov fungi-, insek- a inych postrekov nevadia.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika