Teleskopická tyč Bahco

host - 120.190 (?) 
10.1.2009 10:09, zobrazeno: 8828x

Zdravím a prosím o názor na sestavu Bahco (tyč AP-5M+ houseník P34-27A + pila s háčkem a nasekávacím nožem 386-6T). Plánuji koupi na občasné použití při údržbě, okraje lesíka, přístupové cesty, kde občas projede větší auto se dřevem nebo ze stavebnin, a hlavně k úpravě větví u el. vedení. Cena na Netu cca 3500,- takže bych rád, aby to bylo „funkční“… Děkuji za odpověď.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 180.2 (?), 10.1.2009 11:02

Dobrý den. I když nejsem vlastníkem tohoto výrobku, jistě se nemusíte bát. Toto je profesionální výrobek, takže pohoda. Párkrát jsem to viděl používat a nemá to chybu. Zdraví Stanislaw:-)

pikacu - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (69) - 109.17 (?), 23.1.2009 21:56

Dobrý den,

tuto sestavu vlastním, ale místo pilky s nasekávacím nožíkem mám pouze pilku. Používám velmi často a jsem spokojen (použití při stromové chirurgii) - teleskop má velkou výhodu v nastavení potřebné libovolné délky, nicméně je to zase na úkor toho, že tyč se při maximálním vytažení prohýbá - pro práci na stromě to tolik nevadí, při práci ze země je to trošku nepříjemné.

Vlastní pilový list není špatný, nicméně mnohem lepší jsou od japonského výrobce Silky - ideální kombinací je pak teleskop od Bahca a list od Silky, je ale zapotřebí předělat upínání - šikovný kutil zvládne asi za cca hodinu práce.

Vámi uvedenou sestavu mohu doporučit bez výhrad i tak, jak je od výrobce.

J.K.

host - 174.94 (?), 2.4.2010 19:28

Tyč plus pilu s háčkem mám a vydělala mi už hodně peněz.  Jestli jsem s ní spokojen? No, na našem trhu toho v tomto sortimentu konkurence mnoho nenabízí. Z astronomické ceny perfektního upínacího systému Silky by jeden šel do vrtule. Wolf se dá už jen těžko sehnat a Gardena nesplňovala moje požadavky na kvalitu. Takže jsem spokojen s výhradami. Je to citlivý výrobek na kdejaké poškození (naťuknutí, i nepatrné trvalé ohnutí). Poté se začnou jednotlivé díly dost rychle samovolně uvolňovat. Hrozí rozpadnutí a ztráta koncovek, co v jednotlivejch dílech způsobují fixaci. Kamarád si ale koncovky nastříkal červeně aby se po rozpadnutí lépe hledaly. Ve velkých mrazech je uvolňování znát nejvíc. Ale já s tím lezu po stromech, tak to asi zatěžuji více než v běžném provozu při práci ze země.

host - 211.30 (?), 21.1.2012 12:17

já mám zase dobré zkušenosti s teleskopem od wolfa i pilka je celkem dobrá... chtěl bych ale zkusit pilku od gardeny musí se to teda upravit.. prý jsou dva druhy pilek všude ale narážím na pilku s jiným ozubením potřeboval bych "tažné ozubení" můžete někdo poradit?

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika