Porucha rotační trysky tlakové myčky



host - 149.123 (?) 
19.4.2010 15:01, zobrazeno: 27676x

Zdravím všechny.

Vlastním tlakovou myčku Sistema WK 3-210 HRB a stala se mi malá "nehoda" při údržbě rotační trysky.Když jsem trysku rozšrouboval a s odšroubovaným dílem jsem klepl o dlaň,vypadly tyto součástky: Kulatá záslepka se dvěma šikmými dírkami a plastová vrtulka s kovovou tryskou na konci.Po zpětné montáži jsem zjistil, že se tryska nechce točit.A tak bych se chtěl zeptat, zda-li jsou součástky všechny, nebo jsem něco ztratil.Podotýkám, že jsem vše při zpětné montáži řádně zkontroloval a dotáhl.Poradíte?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 10.2 (?), 18.5.2010 14:39

Mám stejný problém a podezření, zda tam nebyla ještě nějaká pružinka. Dejte vědět, jak jste to vyřešil.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 172.183 (?), 13.8.2010 22:26

Zatím nijak, používám jinou trysku.Psal jsem prodejci a oni to neví, asi to něměli nikdy rozšroubováno.Nejspíš by to chtělo se podívat do nové trysky někde v servisu, nebo tak nějak.Zdravím a dejte vědět, pokud máte nějakou informaci.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 231.232 (?), 16.8.2010 10:09

Dobrý den,

rotační trysky obecně mají složení od vrchu (od přívodního nástvce) - usměrňovač proudu vody (může být směrem dolů, nebo do stran), vlastní rotační trysku (ta vrtulka s tryskou) a pod ní je kluzné vyústění (může být demontovatelné).

Tryska vevnitř(vrtulka) má v těle kanálky a ty musí být průchozí a po sešroubování těla se musí v těle volně pohybovat.

Další věc je, že rotačka je v podstatě bezúdržbová, buďto funguje nebo ne a proto je nesmysl ji rozebírat kvůli údržbě. Jediná odstranitelná závada je zanesení kanálů v trysce, ale tato situace je prakticky nemožná, protože by dřív odešlo něco na samotné wapce. U profi trysek se z hlediska životnosti používá keramika. U hobby se časem ta kovová část trysky zakousne do kovového sedla a tryska se přestane točit.

Kupte novou, s pozdravem Robert

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 149.123 (?), 16.8.2010 11:54

Vím, že to není tak nákladná záležitost.Jenom mi přišlo divné, že jsem trysku používal asi dva měsíce.Zajímavé je také to, že vrtulka není nikde zaseklá nebo zakouslá a mechanicky je v pořádku, točí se.Ale pokud to sešroubuji, tak se netočí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 228.35 (?), 16.8.2010 13:47

Práci s rotační tryskou začínejte vždy s min. úhlem 45° směrem k zemi (profi tryska s keramikou se při nesprávném spouštění zničí takřka okamžitě). Tryska může mít v sedle vyjetou drážku a proto se netočí - skuste pustit stroj a s tryskou lehce o něco klepnout, jestli se neposune.

Při sešroubování musí být ten vnitřek navolno - když s tryskou zatřepete u ucha, tak musíte slyšet její pohyb vevnitř. Robert

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 140.209 (?), 17.5.2018 9:40

Práci s rotační tryskou začínejte vždy s min. úhlem 45° směrem k zemi

Je nějaké vysvětlení, proč máme takto začínat práci? Takže při spuštění rotační trysky ve vodorovné poloze se rotační tryska ničí?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 232.130 (?), 8.9.2010 10:39

vlastnim takuto micku to co sa vam stalo už nerozbehate lebo je to virobna chyba tohto virobkku pod bielym kružkom je zaražka ata sa vydrala tim padom plastovy biely kružok je stočeny do jednej strany ja som to dvakrat reklamoval poslaly my druhu a stalosami to iste tak som si dal virobit koncovku kovovu a teraz mi to ide dobre bez problemov ale zaplatil so 60 evro je to dost ale mam pokoj s pozdravom slovensko

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 168.123 (?), 3.2.2011 12:47

Zdravím gentlemany.

Po dlouhé době se vracím k tomuto tématu.Zakoupil jsem novou, originální rotační trysku, a nyní mohu porovnat rozdíl mezi novým a nefunkčním kusem.Po rozebrání, tzn.odšroubování tělesa(koncovky) trysky, vyklepnutí zátky se dvěma otvory a vyjmutí vrtulky se zalisovanou tryskou jsem zjistil toto.Na trysce(která je jako jedinná součást vyrobena z kovu) a vrtulce v jejímž dříku je tryska zalisována není žádný rozdíl mezi novou a starou, pokud pominu lehce ošoupaný povrch dříku vrtulky jako následk její rotace.Ani zátka nevykazuje znatelných vad.Ne tak už šroubovací koncovka.U tohoto dílu jsem zjistil znatelně zvětšený otvor na konci, v místě kudy proudí voda z rotující trysky.Je to následek abrazivní schopnoti pod vysokým tlakem proudící vody při používání myčky. Dobře to lze vidět při podledu proti světlu.Také dojde k nadměrnému opotřebení kluzných ploch jak vnitřku koncovky, tak i vrtuky, resp.dříku vrtulky a ten se tlakem vody vzpříčí a zasekne.Jako hlavní důvod vidím Vámi zmíněný fakt, žeje to celé vyrobeno z plastu.Jinými slovy;koncovka z plastu je nevhodná.Přesto mi bylo zděleno, že na závadu vzniklou evidentně nevhodným materiálem použitým u konstrukční součásti se nevztahuje garance.No nic.Píšete, že jste si nechal vyrobit koncovku novou, kovovou.Myslíte, že by šlo zde uveřejnit nějaký nákres?Myslíte, že by to dokázal šikovný soustružník vyrobit, pokud by starou rozřízl a pořídil tak přesné rozměry?Nakonec malá rada pro všechny uživatele..Neskladujte myčku v místech, kde teplota klesá pod bod mrazu.Ve spodní části hlavy čerpadla reziduje voda a přesto, že čerpalo vypadá prázdné, není a zmrzlá voda roztrhne(byť pouhým okem téměř neviditelně)spodní část hlavy čerpadla.Symptomy jsou: myčka není sto dosáhnou potřebného tlaku a nevypíná a pod strojem vznikají loužičky a dělají se bubliky.Toť má osobní zkušenost.A samozřejmě se na tuhle závadu garance nevztahuje.Takže platí: nejen nohy, ale i myčku v teple.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 168.123 (?), 3.2.2011 12:53

Nelze to zde editovat tak pouze upřesňuji.Myšlena je STARÁ koncovka.:o)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika