Kmitací pila



Stránky: 1,  2,  3   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 85.27 (?) 
27.11.2007 21:43, zobrazeno: 47206x
Přemýšlím o koupi kmitací  pily - elektrické ocasky, na práci v zahradě i v dílně. Ať už na 220 nebo aku. Máte s ní někdo zkušenosti?
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 208.46 (?), 29.11.2007 12:53

Občas potřebuji pro odříznutí např. kusu skeletu auta tento typ nářadí (tam kde se nedá použít flexa)... pro moje občasné použití se mi profi stroje zdály celkem drahé (např. PSE 1200). Takže jsem nakonec po celkem dobrých referencích od známého zvolil hobby pilu Parkside která je občas k dostání v Lidlu za cca 1500,-Kč (odkaz jsem bohužel nenašel)... je sice těžší než profi ale na to kolik už toho má za sebou a pořád maká bez problémů (jen měním plátky) to myslím nebyla špatná volba... J.Z.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 100.5 (?), 29.11.2007 20:57
Díky. Taky by mě zajímala vhodnost takové pily na řezání dřeva při drobné stolařině a na průklesty v zahradě.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
asteroid - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (87) - 70.240 (?), 29.11.2007 21:16
Na průklesty nedoporučuji - tyto pily jsou dost náchylné na ohnutí pilového listu.
Nejlépe se s ní řezá , když se přitlačí přímo na řezaný materiál...
Jinak je to výborný pomocník - když jsem vybourával plastová okna stačilo pouze obouchat omítku a okno objet pilou...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 45.150 (?), 3.10.2010 18:37
rok a půl ji využívam na píleni okených rámu nebo doskového obložení, denne jede tak průmerne 4 hodiny a drží, sem tam je žeravá ale na ocasku od parksidy nemůžu dopustit akurát náhradní díli teda jedna se mi o uhlíky, nevím kde hledat ak nekdo ví tak budu povdečnej za radu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 4.78 (?), 19.11.2009 18:44

Před dvěma lety jsem kvuli konkrétnímu projektu koupil elektrickou ocasku SKIL, výrobce tvrdí, že je v profi třídě, třebaže stála, nepletu-li se okolo 3 tisíc Kč. Kupodivu pila drží a je k neutahání, limitující je pro její použití samozřejmě nákup značkových pilových listů. Je jich úžasné spektrum, sám nejvíc používám bimetalické listy Bosch, různých délek, nejen že zvládnou i zatoulaný hřebík, ale při řezání je můžete prohnout a ony se pak krásně vrátí do rovného tvaru..:-), přesně tato vlastnost by mohla být pro průklesty ideální, pokud není možné držet pilu v ose řezu, zmíněný list stojí okolo dvou stovek (cena se liší podle délky, nejraději pracuji s listem 20-30 cm), ale je dlouho velice ostrý a přežije funkční několik balíčků noname lístků, vyrobených z nočníkové oceli.

Na stolařinu ale myslím není tato pila ideální, není tak přesná, jak byste si asi přál, ale pro tesařinu - paráda! Zde je přesnost více než dostačující a to i při stavbě pergol, není- li uživatel čuník a namaluje-li si vodící rysky.

Co mě ale fascinovalo byl speciální list s vidiovými zuby pro formátování porobetonu - list je velmi široký a vypadá trochu jako rámová pilka s několika šikmými výztuhami - hebl se jí formátuje skutečně krásně rychle a snadno. List není levný, ale skutečně raketově urychlí práci, jen se na něj musí dát pozor, na stavbě, kde s ním pracoval jeden z našich zaměstnanců se do něj napohled zamilovali UK z druhé firmy a snažili se jej znárodnit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 72.149 (?), 29.1.2010 12:04

Mám ocasku zelenou Bosch (s přirážením). Používám ji na všelijaké hrubé práce- od řezání trubek až po odřezávání větších větví ze žebříku, protože se sní dá řezat na rozdíl od normálních řetězových pil jednou rukou. Opřu ji o opěrku a řežu.Rovněž ji používám tam, kde se bojím použít řetězovou pilu- dřevo s hřebíky. Použiji bimetalový plátek. Dokonce jsem sní pokácel a rozřezal švestku o průměru cca 20cm, když jsem neměl sebou pilu benzinovou. I když je to jen zelená řada, funguje spolehlivě- pouze čistím a promazávám upínač pilových plátků. Z počátku jsem musel přijít na to jak s ní řezat. Na truhlářské práce ji nepoužívám, musel by se použít široký pilový list. Pak by to jistě šlo použít i na řezání čepů.

F.O.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 72.149 (?), 29.1.2010 12:06

Ještě jsem si uvědomil, že se zde pletou pojmy ocaska a kmitací pila. Já jsem psal o ocasce ("Fuchsschwanz")

F.O.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
andy.wise - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (585) - 196.253 (?), 3.10.2010 19:26

Mám kmitací (mečovou) pilu od Gude a jsem spokojen s její univerzálností. řeže dobře jak ocelové profily, či třeba nepřístupné rozvody topení u zdí, tak plasty, větve na zahradě, znečištěné dřevo, u kterého si nejsem jist, zda v něm není hřebík, a proto na něj nechci tahat řetězovku či jinou pilu. Takto jsem zlikvidoval starý nábytek, králíkárnu, staré schody na půdu a další kousky, do kterých se mi řetězovkou nechce.

Na kov jsou důležité listy s větším zubem (wurth, dewalt) á 120,- Kč. Bohužel bosch, hitachi a další běžné značky v obchodech listy na kov s větším zubem nenabízejí. Ty s menším zubem řežou mizerně a za chvíli se vyžíhají.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 197.167 (?), 15.7.2009 17:54

Zdravím Vás,
pokud jde o značku Parkside, tak je docela dobrá.Udělal jste dobře.Je to mnohem lepší nářadí, než které je vedeno třeba v OBI či Baumaxu.Podle mého názoru je lepší než zelený Bosch.Jsem elektromechanik pro stroje a zařízení.Několik zelených Boschech jsem měl rozebraných a došel jsem k závěru, že je to hobby nářadí jako Asist, Hanseatic,O.K.,Extol, Dornn,CMI, Einhell,Ferm, Trend apod.Black a Decker je ještě horší než Bosch.Docela dobrý Bosch je modré barvy.Sám používám Narex a Parkside.Narex mám například vrtačku z roku 1997 a běhá doteď.Parkside mám toto-vibrační brusku, pásovou brusku, trafopájku, páječku pro slaboproud, tavnou lepicí pistoli, akuvrtačku a akušroubovák.Vše běhá dodnes a žádný problém.Vtip je v tom, že se to nikde jinde nedá koupit, jen v Lidlu.Ani na netu ne.A to proto, že je to vyráběno pro Lidl.Pokud bych si měl vyprat profi, tak by to byl Narex, DeWalt,Protool, Makita a Festool.Ostatní ne.Píšu z toho důvodu, že se chystám koupit ocasku Parkside.A navíc na Parkside je poskytována 3letá záruka a to o něčem vypovídá.Komu není rady, tomu není pomoci.Taky by si člověk měl uvědomit, že se platí za značku a ne za výrobek. Je-li tam vyraženo made in China, dávám od toho ruce pryč.S pozdravem Pavel.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika