Drtič větví - rada pro zakoupení nového



Stránky: 1,  2,  3   
host - 229.105 (?) 
27.12.2006 23:04, zobrazeno: 47475x

Dobrý den, zima venku vypadá jako chladné jaro a já už se vidím na zahradě. Potřebuji si nutně koupit drtič větví ale po přečtení různých rad, který je lepší a který je tichý a jestli válečkový nebo nožový jsem z toho úplně vedle.Nad tím jsem se nikdy nezamýšlela. Mám vyhlídnutý drtič STIGA Bio Silent 2200. Prosím, kdo s ním máte zkušenosti poraďte zda ano či ne a co je lepší. Na zahradě mám horu větví a docela ráda bych se do toho pustila. Děkuji všem za odpověď. Milena

Hodně štěstí a zdraví do roku 2007 přeji všem dobrým lidem. Milena

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 166.20 (?), 27.12.2006 23:52

Trochu jde oto, naco chcete rozdrcené větve použít. Tento drtič neznám, ale vetšina je jen tak pro zahrádkáře aby si uklidili rár větví.  Takový i táta koupil u Mounfildu a já osobně nemám nervy ani čas na to protlačování. Šílená práce, ještě tak tam cpát rovný klacek bez obrostu, to jde. Jedná se o talíř který je šikmo položený a na něm jsou nože které větev osekávají. Drobná drť se nechá použít jen do kompostu a nebo na mulčování. Za pár dnů se začne pařit a hnít, tedy nejde skladovat pro topení.

Mě ale uchvátil už dřiv Rojkův štěpkovač, který dělá ze dřeva pěkné špalíčky, strašně rychlea s malou silou. Prostě supr. To je ale zase vhodné pouze na topení. Tím, že žpalíčky jsou kolem 10cm, může do nich pěkně vzduch a do podzimu uschnou. Pro lidi ktří mají zdroj odpad uvětví a čas při přikládáni, je to topení skoro zadarmo. Letos najaře jsem měl domluvené zapujčení stroje s výrobcem, je to za pár korun na den. Naskytlo se mi ale, že mi s takovýmto traktorovým přijel známí. Za 4hodiny bylo skoro sto pytlů. Je to paráda teď s tím topit. Škoda jen, že pořízení takového zařízení je skoro za 80 tisic. Kdyby to bylo levnější, hned bych to koupil.  Mám mimo jiné pocit, topit trochu ekologicky. Doma i v okolí se zpálí neskutečné množství takovýchto větví, odpadu. 

Pohud by někdo dělal podobný třeba menši a levnejší drtič, rád bych se otom dozvěděl.  Ale asi těžko, Rojek to má chráněné patentově.      VašekB

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 229.105 (?), 28.12.2006 19:52
Děkuji za radu. Já potřebuji drtič větví jen na ten kompost a hlavně mulčování. Bylo by příjemné mít i ten štěpkovač, já zatím buduji rekreační zahradu. Větve na drcení mám pouze z prostřihávání stromů a to by bylo asi drahé topení , když započítám tu cenu štěpkovače. Moc děkuji Milena
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 166.20 (?), 28.12.2006 21:29

Tak v tomto případě bych roští zpálil, štěpku na mulčování přivezl od silnice a nebo za ušetřené peníze po nekoupení štěpkovače bych si koupil mulčovací kůru.  Hlavně bych si ušetřil nervy při štěpkování a dalsí krám na skladování.

Je to tu ale rada i pro jiné, kteří chtějí ušetřit při topení. Ale hlavně ekologické topení.     VašekB

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 234.138 (?), 29.12.2006 7:45
V Ceskej republike to LEGALNE ide zapalit razdie na zahrade? Na Slovensku je to zakazane zakonom :-(( ... teda ono sa to porusuje, ale su na to mastne pokuty, kolegyna dostala 50 000 Sk pokutu :-(((
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 102.35 (?), 13.10.2007 14:41
Taky jsem si před lety zakoupil v Mountfieldu drtič Shrek a po prvním použití mně straší kůlně. Žere jenom větvičku po větvičce a dělá strašný kravál. Větve z živého plotu likviduji ruční sekačkou s nadzvoženými předními kolečky, rozdtcený materiál kompostuji. Super.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 161.9 (?), 23.10.2007 17:19
Není to Shrek, ale Shark. Záleží na tom, jaké máte provedení. Od jara 2006 vlastním model o výkonu 2200 W. Zpracovávám s ním větve, tak do průměru 2,5 - 3 cm, což je také maximální hodnota doporučená výrobcem. Dalším materiálem jsou stonky kukuřice (s minimem listí, jinak se ucpává) a stonky slunečnic. Stroj pracuje bez problémů. Drť ukládám v kompostéru a postupně se mění na "hrabanku" s vůní hub a lesa. Výhodou je celokovové provedení. Rovněž respektuji doporučení výrobce pro drcení čerstvých větví, neboť jinak se nůž rychle tupí. Celkové jsem s drtičem spokojen.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 149.2 (?), 1.9.2009 22:37

Máte pravdu. Uchvátilo Vás to naprosto správně. "Mlýnek na haluzí",jak Rojkovu zařízení odborně říkáme mezi sebou s kolegy v práci je skutečně předražená záležitost. Takže jsme dali hlavy dohromady, pospojovali jsme různé zámečníky, nástrojaře a kovoobráběče, a když to dobře dopadne, tak bude prototyp s hybridním phonem a s nějakýma drobnýma vychytávkama .  Řezné nástroje včetně nožů přijdou i tak na 20 tis.,a levněji to v požadované kvalitě těžko někdo udělá. Ivoš

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 244.114 (?), 29.12.2006 0:23
Podle slova silent v názvu drtiče soudím, že jde o drtič tichý a tedy válcový.To je důležité, protože  nedělá rámus jako cirkulárka a práce s  ním bude mnohem příjemnější proti  hlučné verzi.
Válcové drtiče dělají o něco větší špalíčky dřeva než nožová verze, což znamená, že pokud je dáte do kompostu, tak se v něm budou o něco déle rozkládat.Což by mně nevadilo.
Výsledný produkt můžete samozřejmě použít i k mulčování či případně k topení.
Stiga je poměrně dobrá značka, klidně jej kupte.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 229.105 (?), 29.12.2006 14:25

Dobrý den, děkuji všem za pomoc při výběru drtiče. Pokusím se reagovat na všechno, co jste mi napsali a poradili.

Pane Vašku B, díky za radu. Pálit roští nebudu, zdá se mi hospodárnější ho rozdrtit a mulčovat s ním. Pytel kůry na na mulčování stojí přes 100 Kč a rozpadne se stejně rychle jako rozdrcené větve. Větve rostou na zahradě jako divé a zadarmo. Pouze ta počáteční ivestice musí být. Zmínil jste se o štěpkách podél silnic. Poraďte kde, já jsem to nikde neviděla, hned bych vyrazila na sběr.

Pálení roští je u nás v ČR také zakázáno. Já se necítím jako znečišťovatel ovzduší ani přírody. Když chci páli tu trochu dříví tak s naprostým klidem zapálím a opékám si špekáčky. Nejsem sama. V lese se také pálí větve. V porovnání s velkými chemickými továrnami, hořícími velkoodpady a dovozem smetí jsem nulový znečisťovatel. Ještě si myslím že nad velkými továrnami atd.. drží ochranou ruku stát a na nás ohýnkáře dělá velké BUBUBU.

Děkuji za radu poslední, konečně k mému vyhlídnutému Bio Silentu. Díky, díky za milou odpověď. Se Stigou jsem spokojená, mám sekačku na trávu, ale drtič neznám. Díky, až zakoupím a nadrtím, tak vám dám informace jaké to bylo. Milena

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika