Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Štěpařské vosky jsou rozpouštědlové. Jsou převážně ze složek rozpustných v organických látkách, pryskyřice, tuky, parafíny a jako rozpouštědla ztekucující vosk obvykle terpentýnový olej nebo 100 % líh či izopropylalkohol. Znečištění štěpařským voskem se dostraňuje organickými rozpouštědly - ředidly.

Balzámy jsou obvykle vodouředitelné, jak se píše jinde, hlavně na latexové bázi. Pokud nezaschne, znečištění se odstraňuje vodou. Pokud zaschne, může to trochu jít ředidly, ale obvykle špatně, je to už zpolymerované.

U ostříhaných stromů - tenkých výhonů je natření spíš estetická věc. Strom ránu vyhojí a než je v horším případě suché dřevo v řezu viditelně do hloubky napadeno nějakou hnilobou bývá v rámci obnovení koruny, do pár let,  odstraněna celá větev i s těmi řezy. Smysl má hlavně ošetření větších řezů na silnějších větvích či kmenu, která na tom stromě budou déle než několik let a na neošetřených by měla hniloba možnost proniknout dovnitř větve nebo kmenu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika