Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Trochu jde oto, naco chcete rozdrcené větve použít. Tento drtič neznám, ale vetšina je jen tak pro zahrádkáře aby si uklidili rár větví.  Takový i táta koupil u Mounfildu a já osobně nemám nervy ani čas na to protlačování. Šílená práce, ještě tak tam cpát rovný klacek bez obrostu, to jde. Jedná se o talíř který je šikmo položený a na něm jsou nože které větev osekávají. Drobná drť se nechá použít jen do kompostu a nebo na mulčování. Za pár dnů se začne pařit a hnít, tedy nejde skladovat pro topení.

Mě ale uchvátil už dřiv Rojkův štěpkovač, který dělá ze dřeva pěkné špalíčky, strašně rychlea s malou silou. Prostě supr. To je ale zase vhodné pouze na topení. Tím, že žpalíčky jsou kolem 10cm, může do nich pěkně vzduch a do podzimu uschnou. Pro lidi ktří mají zdroj odpad uvětví a čas při přikládáni, je to topení skoro zadarmo. Letos najaře jsem měl domluvené zapujčení stroje s výrobcem, je to za pár korun na den. Naskytlo se mi ale, že mi s takovýmto traktorovým přijel známí. Za 4hodiny bylo skoro sto pytlů. Je to paráda teď s tím topit. Škoda jen, že pořízení takového zařízení je skoro za 80 tisic. Kdyby to bylo levnější, hned bych to koupil.  Mám mimo jiné pocit, topit trochu ekologicky. Doma i v okolí se zpálí neskutečné množství takovýchto větví, odpadu. 

Pohud by někdo dělal podobný třeba menši a levnejší drtič, rád bych se otom dozvěděl.  Ale asi těžko, Rojek to má chráněné patentově.      VašekB

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika