Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

prodávám a opravuji čistící techniku. Při výběru hobby tlakového stroje není důležitá ani značka, ani tlak, barva a výrobce, ale váha stroje.  Jednoduše v obchodě vemte do rukou krabici se strojem a vše co je pod cca 10Kg nebrat!

Lehké a levné stroje mají komutátorové motory (něco jako ve vysavači) s vysokými otáčkami, kdežto stroje těžší 10 Kg již mají bezkomutátorové motory zpravidla 2800 ot/min. (profi stroje 1450 ot. /min.), tyto motory aby byly levné, tak nelze vyrobit pod tuto váhu a zároveň se na tyto motory již standartně montují kovová čerpadla.

Jinak prosím Lavor nemá nic společného s Kärchrem, je to samostatný výrobce, který dokonce montuje valnou většinu i hobby strojů v Itálii a nikoli v Číně jako ostatní. Dále se naprosto nedá srovnat Kränzle 135 - profi stroj a Kärcher 7 za 8.900,- (již cena Vám měla napovědět - rozdíl cca 20.000,-). Tlak totiž není až tak rozhodující, ale tak zvaný mycí účinek stroje je poměr tlaku a množství vody. Když budete mít tlak 300 bar. a množství dodané vody 100l/hod., tak sice přeříznete beton, ale nic neumejete, takže na krabici hledat nejen tlak, ale i množství dodané vody (mělo by být nejmíň cca 400 l/hod.)

Pokud opravdu seriozně hledáte slušný stroj tak mohu doporučit právě od Lavoru stroj Superwash 160 (tuším, že stojí něco kolem 5.000,- Kč).

Pokud počítáte s prací stroje nárazově více než 1 hod. (na jeden zátah) nebo nedej bože dýl tak již musíte mít nečo lepšího, protože tento stroj by již pracoval na hranici jeho možností. S dražší a lepší kategorie Vám doporučím Kränzle HD7/120 - základní řada pofi třídy dotovaná výrobcem  - super cena vůči tomu co tato mašina umí (stojí cca 11.000,- + DPH).

Pokud jste si chtěl koupit nečo za 2-3 tis. Kč, tak je to úplně jedno co protože než toto, to je lepší zahradní hadce přibržděná mezi prsty a voda z řádu.

Ještě něco - všechny tyto stroj jsou moooc háklivé na čistotu dodávané vody! Vždy použít přiložený filtr a vodu třeba ze studny filtrovat!

Robert

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika