Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zajímavé recepty, děkuji za ně, určitě něco zkusím, zásoby z obchodu dochází... 

Mám jen jednu připomínku k přídavku metylparabenu, ev. benzoové kyseliny do vosku : tyto dvě látky jsou konzervans, nikoliv antioxidans!  Jejich přídavek - za účelem zpomalení žluknutí -  tudíž nemá žádný smysl.
 Žluknutí je (alespoň v prvotní fázi) radikálová reakce a ta prosím běží i ve zcela sterilním prostředí,  antioxidanty jsou vesměs látky tuto prvotní radikálovou reakci terminující. Ani mi není známo, že by se běžně antioxidanty prodávaly (nepočítaje víno s nezanedbatelným obsahem resveretrolu, farmakologické preparáty a přípravek proti oxidaci benzínu od Briggse s obsahem bis- tercbutylfenolu. Tahle sloučenina se běžně dává i do potravin - oleje-  a doporučil bych jej jako smyslupnou náhradu těch dvou konzervaček)
Jinak benzoovka jako mikrobistatikum je účinná pouze nedisociovaná, tzv. v kyselém prostředí - smysluplné použití je v kyselých nálevech, hořčici, kečupu. Ten štěpařský vosk má pH neutrál...

Ještě jednou děkuji za recepty na vosky, mimochodem některé se hodně podobají těm, které si klohním na soustružené dřevěné výrobky.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika