Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

50 - 60 dílů kalafuny, 30 včelí vosk, po 2 - 10 dílech vepřové sádlo, parafin a asfalt a takových 5 - 10 dílů jemný popel ze dřeva. 

Líh se dává podle toho, kdy se s tím bude pracovat a jak. Pokud se jedná o roubování časně na jaře, kdy je zima, dává se lihu hodně stejně tak jako když se štěpařský vosk nalije do hliníkové tuby třeba od kondenzovaného mléka. A stejně tak, když se jedná o vosk ne na roubování, ale na omazávaní ran. Když se jedná o štěpařský vosk pro pozdější roubování v dubnu a květnu, dává se lihu méně. Líh se nedává vůbec tehdy, když se počítá s ohřevem vosku na nějakém ohřívadle a hlavně když se štěpuje ve velkovýrobě někde v uzavřeném prostoru ve skleníku, kde je ten ohřívač.

Dřevěný popel se dává proto, aby vosk netáhnul při omazavání roubu vlákna. Stejně jako se dává ta mouka a asi obecně nějaký jemný práškový materiál.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika