Problém se zelím



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5   
Kryspina - (1) - 30.254 (?) 
31.10.2011 18:48, zobrazeno: 62750x

Dobrý den, mám problém a nevím co s ním.Udělala jsem kysané zelí a ono nekvasí.Dala jsem do něj cibuli sůl, kmín a Deko a to bude asi ten problém.Poradte zda ho mam vyhodit a začít znovu a nebo půjde nějak zachránit?Děkuji za každou radu. K.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4458) - 38.136 (?), 31.10.2011 18:57

V Deku bývala kyselina benzoová, obecně bránící kvašení. Vloni jsem koukal na pytlík Deka a ona tam nebyla uvedená, takže by to vadit nemělo. Koukněte na pytlík, co tam je uvedeno, jestli tam není nějaká jiná konzervace /kyselina sorbová nevadí mléčnému kvašení/. A proč jste tam to Deko dávala?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 239.112 (?), 31.10.2011 19:24

Proč si do zelí dáváte chemické svinstvo! Toho přeci máme v průmyslově zpracovaných potravinách plno.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 162.128 (?), 31.10.2011 19:52
na zeli staci sul a kmin. nic vic.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 152.18 (?), 7.11.2011 13:38

A cibule kámo, cibule. nějak vám uniká pravá receptura bez cibule nelze

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
stanky - (23) - 68.188 (?), 7.10.2016 13:47

Tak ta mi tam také nechybí :-) Každý je zvyklý na něco jiného. Ale příště to schválně zkusím.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 17.210 (?), 7.10.2016 14:17

prava stupavska je len kapusta a sol. Ziadna cibula, jablko, slivka... nic

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 226.207 (?), 1.11.2011 4:29

Zravím, je tomu tak, jedna nejmenovaná paní od nás z práce dala kdysi do kvašáků deko a milé okurky skončily na kompostu.Zelí nakládám už dlouho a deko bych nikdy nepoužil.Dávám na dno zelný list, pár vinných listů a zelí prokládám : malé cibulky, křen,jadrničky, pár bobkových lístků a samozřejmě kmín a sůl.Vrch zase překryju zelným listem, zatížím aby bylo vše ponořeno a šup s kamenáčem do sklepa, tak at´se dílo zdaří J.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 46.234 (?), 1.11.2011 5:18
V Deku je konzervační přípravek, vždyť okurky naložené v Deku se nemusely ani zavářet. To zelí nevykvasí.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6461) - 70.100 (?), 1.11.2011 6:31

Prosimvás co Vás to napadlo za experiment? To nemáte na Internetu dost receptů na KYSANÉ zelí?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika