To, že konkrétní fabrika po privatizaci zúžila výrobní sortiment neznamená, že výrobky za předchozích 135 let jsou špatné. Blbý je, že v posledních letech plánovaného socialistického hospodářství se na kvalitu příliš nehledělo a pokud poptávka převyšovala nabídku, prodalo se i nestandardní zboží jako II.jakost. A tak i nyní můžete "pouze z druhé ruky" nakoupit talíře, co se na rovné ploše houpou, skleněné půlitry bez rysky pro správnou míru a zeláky s dírkou v nezdůvodnitelné úrovni.
A důvod proč někdo zelák prodává = pohodlnost konzumní společnosti. Ten kdo pěstuje kvalitní stébla lipnice pro kažotýdenní naplnění hnědého kontejneru si raději koupí kysané zelí v PE sáčku, než aby kupoval hlávky (které již jeho staříci nemohou v místě kde je bazén pěstovat) zelí na krouhání a pracně laboroval s léty osvědčeným způsobem konzervace. Taky díky klimatizovaným skladům s řízenou atmosférou je "čerstvé hlávkové" v marketech celoročně.
SfK.