Kysané zelí



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5  >   
host - 44.120 (?) 
27.4.2008 11:24, zobrazeno: 213984x

Poradil by někdo proč mi letos naložené zelí změklo?Koupila jsem již nakrouhané.Děkuji Jana

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
host - 91.21 (?), 27.4.2008 19:22

Pokud je jinak dobré aspoň se nemusí dlouho vařit.Taky se mi to stalo, je to odrůdou zelí, tu Vám nikdo nezaručí když chce prodat.Např.zelí z dovozu EU k nakládání není vhodné.Musí to být naše pozdní kruhárenské, bývá až v říjnu.Z dovozu je dobré i polské.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 168.167 (?), 28.5.2008 8:52

Já si jezdím pro zelí přímo k pěstiteli. Mám jistotu že je čerstvé, na počkání ho nakrouhají, takže to je i bez práce.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 1.214 (?), 21.11.2009 20:06

Aha dekuji za radu

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 80.39 (?), 28.4.2008 11:19

Pokud změklo a voní chutná stejně, šlo asi o jiné zelí než krouhárenské. Pokud ale má změněnou chuť a vůni, mohlo chytnout jiný druh kvašení

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 191.31 (?), 12.7.2008 14:54

Kruhárenské odrůdy jsou hutnější, mají hustější pletiva a tedy i víc sušiny, tak po vykvašení neztratí na křupavosti. Když si zelí necháte nakrouhat rovnou bývá i u kruhárenských odrůd problém, že zelí zahnědne a proto ho musíte do pár hodin naložit. Některé odrůdy zase zahnědnou po delší době, tak je dobré se na to u prodjce poptat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 71.162 (?), 16.10.2008 10:12

Naložené zelí kvasilo jen týden a je málo kyselé spíše slané a již přestalo kvasit. Máme ho v keramickém soudku, ale jen do poloviny plné.Mohl by nám někdo poradit proč a co s tím?

Děkuji pattap

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 85.27 (?), 16.10.2008 12:16

Možná kvasit nepřestalo, jen nekvasí bouřlivě jako zpočátku. Asi bych jej dolil převařenou vodou a ponechal při pokojové teplotě.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 24.145 (?), 31.10.2023 12:52
Mam stejny problem... zeli je do pulku soudku a je po 10ti dnech necinne spise slane nez kysele. Dnes zkusim nakrajet vice cibule a promichat do napul kvaseneho zeli. Davam za vinu moc vzduchu v zeláku.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 172.91 (?), 19.9.2008 18:03

Zelí změkne, když ho hodně velkou silou pěchujete do nádoby. Pšchovat se musí jemně, aby se poc nepolámalo-jen tak, aby začalo pouštět šťávu. Prostě s citem a láskou. Mončák

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika