Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tak popořadě:

Dírka je jak píše KUKY k eliminaci přeplnění žlábku a přetečení obsahu žlábku dovnitř. Vnější okraj musí být výše kvůli pěně a zčeření hladiny probubláváním CO2. Dírka je tak malá. že pěna jí neproteče a šplouchanec trvá příliš krátce, aby ztráty byly významné. Proti vnitřnímu okraji má být přesně tak nízko jako je rozdíl hladin o stejném objemu jako má zanořovaná část lemu víka. tj. nalijete vody po dírku a po položení víka hladina nastoupá maximálně po vnitřní hranu žlábku. Pokud je dírka umístěná špatně, tak ji ucpěte a nalijte u prázdného zeláku plný žlábek vody. Pak položíte víko, necháte minutku vše usadit a víko znovu sejmete. Uděláte si značku, kam voda klesla a příště již s plným zelákem zalíváte vodu jen po značku.

Druhým problémem je, že pórovina na rozdíl od porcelánu (a stejně jako kamenina) vyžaduje pro zajištění nepropustnosti glazuru. Pokud je glazura popraskaná a prosakuje, tak máte dvě možnosti. Jedna je nechat si provést nanesení smaltu nebo glazury a "třetí výpal". Nebo druhou možností je ucpat póry chemicky. Obecně je levnější postup druhý. To pro požadovaný objem 15 litrů koupíte 3 litry vodního skla a s 12 litry převařené vody nalijete do zeláku. Potřebný objem vodního skla můžete zmenšit tak, že do cca 1/2 roztoku v nádobě naskládáte igelitové sáčky naplněné směsí téměř "těžší" než roztok (např. křemičitého písku a vody). Necháte působit 24 hodin, pak zelák vymyjete dočista a necháte vyschnout. Pokud budete mít na výběr mezi sodným a draselným vodním sklem, zvolte to draselné (vodný roztok křemičitanu draselného)..

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika