Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Na zásadní věci odpověděl již KUKY.

K tomu dalšímu. Keramické hmoty vznikají výpalem jílových směsí až na mez slinutí. Jsou základní 4 druhy jílových minerálů. Kaolin, ilit, alofán a monmorilonit (smektit). Některé nabírají velká množství vody a mění objem bobtnáním, jiné takto ragují minimálně. Právě na poměru těchto minerálů ve směsi určije druh keramiky. Z téměř čistého kaolinu vzniká porcelán, Z kaolinu s alofánem pak třeba sanitární keramika. Na opačném konci je pak kameninový a cihlářský "střep". Zelák může být buď klasický kameninový a nebo porcelánový. Nic mezi asi nebude optimálně fungovat. Porcelán a sanitární keramika se vyrábí odléváním × kamenina hrnčířským postupem.  Pokud je dírka umístěna špatně na bílém střepu, pak již to je podivné (odlévaný polotovar z kaolinu a alofánu nemění při schnutí tvar). Pokud to sákne, tak se to chová jako cihlářský střep. Ale ten není bílý, pokud se neopatří bílou glazurou. Jenže cihlářský střep opatřený bílou glazurou nikdy nesplní požadavky na "zelák". To znamená, že jste koupili "pouze dekorační pžedmět ve tvaru zeláku". Pokud má objem menší než 8 litrů, může to být sádlák.

Nejjednodušeji proveditelné řešení je koupit zelák nový. Přitom koukejte na neglazované dno. Tam musí být ten správný materiál = kamenina nebo porcelán (hřebík píše na porcelán jako tužka, do cihly píše vrypem).

Sfk

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika