Protipořezové oblečení



Stránky: 1,  2,  3   
host - 89.191 (?) 
2.1.2011 15:02, zobrazeno: 56517x

Dobrý den,

sháním nějakou dobrou bundu a kalhoty s protipořezovou úpravou. Můžete mě někdo zkustit dporučit oblečení, se kterým máte zkušenosti?

Děkuji PH

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 56.249 (?), 2.1.2011 18:00
Zdravím. Já mám zkušenosti s protiřeznými kalhoty značky profesional od české firmy. Nejsou špatné, ale na léto nedoporučuji jsou dost tlusté a jev nich horko na zimu jsou dobré je v nich teplo. Bundu mám od jonseredu ta je výborná, ale je drahší. Ted na léto jsi budu i kalhoty kupovat od jonseredu mě se to vyplatí bo dělám s pilou každý den, ale Vám bych doporučil nějakou kvalitní pracovní bundu dá se koupit v každé lepší prodejně a nebude Vás to stát jako originál od jonserdu nebo husqvarny. Jo ta česká firma vyrábi ty protiřezové kalhoty i na léto.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 89.191 (?), 2.1.2011 18:14

Dobrý den,

původně jsem chtěl taky oblek značky profesional, ale pak jsem zjistil, že tam není protiřezná ta bunda. Jonsered mě taky láká, protože mám od nich prakticky celé vybavení, ale nikde jsem nenašel neprořeznou bundu - mohl byste mě sem dát její označení?

Jinak mě zaujaly výrobky značky SIP Protection - kalhoty innovation 1SG7 a bunda innovation 1SJ6, která je sice na našich eshopech prezentovaná jako neprořezná, ale to je omyl, dle oficiálních stránek výrobce tato bunda ochranu proti proříznutí nemá.

Nevím taky jak je to s třídou ochrany - všechny výrobky u nás mají pouze třídu ochrany 1 tj do 20 m/s, ale moje pila (jonsered 2171) má rychlost vyšší 21,4 m/s, takže nevím jestli by člověk neměl koukat po vyšším stupni ochrany.

Zaujaly mě taky kalhoty husqvarna s laclem a jejich bunda arbor 20.

Nejsou to malé peníze za neprořez takže všem co poradí budu vděčný. Rád bych vybral dobře.

 

Díky Petr H.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 56.249 (?), 2.1.2011 18:31
Já mam tuhle bundu: Blůza s ochranou proti proříznutí 505 61 99-50 to je její objednací číslo s velikostí. Najdete to na stránkach jonsered. Jinak Vám neporadím jen, že sem zatím max. spokojen.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 89.191 (?), 2.1.2011 19:02

Díky moc asi se podívám taky po jonseredu. Viděl jsem, že dělá kalhoty i se stupněm ochrany 2.

Petr H

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 166.44 (?), 3.1.2011 17:07

Dobrý den,

nemá někdo typ na protiřezné oblečení s vyšší ochranou než stupen 1, tj. do 20 m/s? Mám pocit, že když mám pilu, která má rychlost řetězu 21,4m/s, tak by tento stupeň ochrany nebyl dostačující.

Dále jsem se chtěl zeptat jestli někdo používá i neprořezné holiny?

Děkuji Petr H.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 182.202 (?), 3.1.2011 19:29

Dobrývečer! Vyzkoušel jsem protipořezové kalhoty cca za 3 500 Kč od Husqvarny a kalhoty od Profesionalu za cca 1 500 Kč. Obojí kalhoty vydrží dost, ale slabou stránkou obojích kalhot je práce na kmeni při odvětvování. Stačí chytnout za malý suk a skoba na obojích kalhotech byla stejná. Nakonec je jedno, jak drahé a značkové kalhoty nosíte. Myslíte si, že kalhoty mají nedostatečnou ochranu proti proříznutí? Zkuste jednoduchý test, který jsem s jedním kolegou lesníkem vyzkoušel. Navlékli jsme staré kalhoty od Profesionalu na poleno, které bylo silné, jako lidská noha a pak pustili odpisovou pilu pod plným plynem do kalhot. Proč odpisovou pilu, protože vlákna z kalhot se nám namotala do celé řezné soupravy. Vodící kolečko na liště bylo odepsáno. Jak test dopadl. Pila prořízla větší polovinu protipořezové vložky a "noha" poleno bylo bez následku pořezu. V současnosti používám kalhoty od Profesionalu z hlediska ceny a spolehlivosti.   Roman.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 89.191 (?), 3.1.2011 21:55

Dobrý večer, jsem rád, že je někdo ochoten poradit! Podařilo se mě najít neprořezné kalhoty, které mají označení 1SQN a vyrábí je firma SIP PROTECTION (Belgie), kalhoty mají stupeň ochrany 2, což je dle mého názoru naprosto dostatečné, dál jsem se rozhodl, že pořídím bundu GRANIT plus nějaké neprořezné holinky... celkem mě ochrana vyjde na cca 9.000,-Kč, ale jak tu někdo psal je to levnější než protéza :-)

Petr

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 182.202 (?), 3.1.2011 23:51

Petře, co chcete řezat, že potřebujete protipořezovou bundu? Pokud vím, tak žádná firma nevyrábí protipořezovou bundu, ani rukavice! Bundy jsou pouze prodyšné a vodě odolné. Značkové firmy zabývající se ochranou pro práci s motorovou pilou Vás ochrání od pasu dolů (kalhoty a boty). Budete řezat polomy v nadpasové výšce, nebo budete s mot.pilou pracovat doma na zahradě, či občas v lesním hospodářství? Podle mě a z vlastní zkušenosti je základ mít protipořezové kalhoty, boty s vystuženou, či ocelovou špičkou a ochrannou dřevorubeckou přilbu. Radím Vám, jako bývalý těžař, dnes zaměstnanec L.Č.R.   Roman

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 166.44 (?), 4.1.2011 11:34

Dobrý den Romane,

řežu u známého v lese dříví na topení, takže žádná každodenní práce s pilou, ale právě proto, že nejsem žádný dr. voštěp tak bych rád měl maximální ochanu. Byť mám už asi čtvrtou pilu, tak z ní mám pořád velký respekt a to nejen z pily, ale také především ze samotného kácení stromů. Doteď jsem měl jen protiřezné boty a helmu, ale mám pocit, že už se mě nechce zbytečně riskovat.

Za diskuzi s vámi jsem rád, protože dle mého názoru valná řada lidí ochranné pomůcky nepoužívá a pro mě je každá rada dobrá neboť ta investice zase není malá.

Petr

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika