host - 216.69 (?), 16.7.2014 9:51
Příklady kdy mají rukavice pomoci v držení pily a ochraně rukou, co uvádíte jsou pro mne neopodstatněné. Třísku nemám v ruce od držadla pily, řetěz při prasknutí vyjede a zachytí se na záchytu, spadnutý řetěz je způsoben zamlženou ochranou zraku a také obsluhou pily. Pro dřevorubce se rukavice de fakto nařizují z důvodu vibrací a práci v hustém porostu, ostružiny, suché větve malých smrků. Při zpracování palivového dřeva nedělám v úkole, očistím si prostor kolem dřeva, které budu řezat a potom řežu. Na manipulaci se dřevem si mohu vzít rukavice, abych si neporanil ruce. Kdyby jste měl mít na sobě všechno podle předpisů, tak se do 5 minut koupete ve vlastní šťávě. Já se držím pravidla 100% stav pil, řetězu, nesnažím se ztrhat sebe, práce neuteče a za desítky let práce s pilami jsem neměl ani jednou důvod říct, měl jsem mít rukavice. Mimo velkou zimu, od té doby si beru pily s vyhříváním. Toto není návod pro ty, kteří obsluhují přesněpily opačně, než jsem napsal a těm ty rukavice nepomohou tak, jako tak.
|