Oleo-Mac GS 410 CX - podělte se se mnou o zkušenosti



host - 81.136 (?)
15.2.2015 12:07
Zdravím, opravdu vynikající popsání situace na trhu s pilami, moc díky Romane jak vidím jste na tomto fóru nepostradatelný. Situace na trhu s pilami je opravdu pro laiky nepřehledná. Ať navštívíte jakoukoliv prodejnu a zní to i logicky každý chválí své zboží a jen téměř výjimečně se najde obchodník který by alespoň naznačil, že tato pila je pro Vaše potřeby zbytečně silná, těžká či jinak nevyhovující. Většina Vás ještě tlačí do dražších strojů než potřebujete a už v žádném případě Vám nedoporuči jinou vhodnější značku. Je to sice logické, každý chce prodat to své. A bohužel asi prodejny kde by se prodávala HQ, Stihl a Dolmar se asi téměř nevyskytují. Tak otázka zní asi tak jakou značku a typ či model pily pro chalupáře se zahradou a sadem který občas nářeže nějaký to dřevo do krbu? Stihl každý chválí, ale nevím jestli za ty peníze dostanu tak super pilu, a v poslední době se tu hodně píše o Dolmaru?
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 1.229 (?), 14.2.2015 19:13
To nedělají jen Číňani. Toto se ďálo v Česku celkem běžně. Viz různé typy Zetorů. Všechno stejné až na velikosti vrtání válců, tím větších pístů, většího výkonu a konečné fázi obrovská spousta poruch - hlavně převodovka.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 14.2.2015 17:31

211 je hobby stroj, 231 je farma, robustnější konstrukce vyšší odolnost. Cena strojů je věc jiná, premiová značka se zajištěným servisem je zkrátka dražší než konkurence, která za podobnou cenu nabídne lepší stroj, ale servisně za Stihlkou třebas zaostává. Konkrétně MS231 je cenově dost napálená. To si musíte rozmyslet před nákupem, jestli chcete mít na pile nápis Stihl a nebo chcete lepší pilu od jiné značky. Takže například, pokud chcete lehoučkou pilku do zahrady, máte na výběr třeba takovou japonskou Husqvarnu 439 s váhou pod 4Kg, od Echa CS281 jste kolem 3Kg. Samozřejmě menší váha, menší výkon a robustnost, menší odolnost, pokud pila má kvalitní profi konstrukci v kovu, váha je menší a pilka trvanlivější, samozřejmě i cena pak je na dvojnásobku plasťáků v hobby nebo farm. Pokud hledáte rozumný poměr výkon/cena a pilku budete mít do zahrady, 231 nebude zrovna nejlepší kandidát, zaprvé cena je jaká je a zadruhé váha 4,9Kg je do zahrady zbytečně moc, výkon 2KW pokud pilka nebude na palivo, ale jen do zahrady nevyužijete. Dívejte se po lehkých pilkách za rozumnou cenu např. Dolmar 35 apod. klidně bych vzal i tu Husqvarnu 135, 435 do zahrady stačí. U té Dolmarky 35 je sice osazený filcový filtr, který je trochu "out" ale starší Stihlky např. MS180 nebo hobby pilky Sola ho mají také, Dolmarka je poměrně chválená, ono za tu cenu kolem 5500Kč toho na výběr moc není, buď základní pilky od značkových výrobců a nebo robustní ale těžší číny, váhově jste ale na 5,4Kg (lišta + náplně + benzín a jste na rovných 7Kg) což je oproti MS231 ještě o půl kila více, na pořez paliva je to ještě v pohodě váha, ale do zahrady už to není to pravé ořechové. Nic takového jako pilu na celý život v těchto cenových hladinách nečekejte, hobby pilky jsou spotřební hračky na pár let, pak si zkrátka koupíte novou, tak to prostě za 5-6 tisíc chodí. Ani značkový výrobce nedělá zázraky.  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 99.94 (?), 14.2.2015 18:31

On ten nápis na boku ale garantuje že budete mať pri dostatočnej údržbe bezproblémovú mašinku osadenú naviac najlepšou reznou súpravou akú možte na píle mať. Stihl má najlepšie reťaze na trhu ako rezným výkonom tak hlavne životnosťou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 81.140 (?), 14.2.2015 20:55
Problém v reťaziach by som vôbec nevedel. Nič Vám nebráni po opotrebovaní Oregon reťaze kúpiť za približne rovnaké peniaze reťaz Stihl. Sám to tiež takto robím. Skôr väčší problém by som videl v lištách kde Stihl jasne vedie. Síce u Oregonu je možné objednať aj kvalitnejšie lišty Prolite, Powermatch, Pro91 s väčším rolltopom, avšak cena je už výrazne vyššia a len veľmi málo predajcov Husqvarny, Dolmaru a pod. to vie podľa katalógu správne objednať. Mňa nejaký nápis nejako nezaujíma. Mňa najviac zaujíma konštrukcia, cena, subdodávatelia dielov, dostupnosť dielov a servisu, ústretovosť, poradenstvo a pod. Jaro Š.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 173.67 (?), 14.2.2015 22:09

"Bezproblémová mašínka"  a  "velice spokojený majitel"!!!.

Řetězy Stihl - to je "kvalita" sama. Vytahuje se to jak socialistický tepláky, praská to jak rampouchy při oblevě a zuby se odlamují jak kdyby byly skleněný. Ale jedno nej mají - nejnebezpečnější řetěz, co existuje. Takový zpětný vrh nemají ani řetězy na harvestor.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 15.2.2015 0:53

Vytáhne se každý řetěz. V čem je Stihl řetěz nebezpečný? Že jste si shodil omezovače na brusce?

Stihl si nechává řezací soupravy vyrábět ve Švýcarsku a Švýcaři vyrábějí i kvalitní nože, jak do kuchyně, tak pro běžné používání. Souhlasím, Stihl má nejlepší řezací soupravu vůbec. Ale pokud si umíte správně naostřit řetěz, bude řezat každý jiné značky.

MS 231 a MS 251 nejsou farmářské pily, ale ještě pořád hobby pily. S MS 231 zkušenosti nemám žádné, ale za cca 11 tis. a hmotností 4,9 kg bych se zkusil poohlédnout jinam. Rád bych Vám doporučil parametrově a cenově vhodnou pilu od Husqvarny, která vydrží, ale... Za cenu 14 tis se doprodával model H353, který je léta vyzkoušený a hlavně spolehlivý. Tam bych zainvestoval. Bohužel pila se již nevyrábí. Stejně tak jako H 359, 357, 346. Co se bavím s lesníky a těžaři, chlapi nové pětistovkové modely prodávají ještě v záruce a přecházejí na Stihl a Dolmar, který si pochvalují. Přestal jsem řešit ceny náhradních dílů, protože Husqvarna je má předražené a Dolmar nevím, jak si stojí. Např. zachycovač řetězu Stihl prodává za 25 Kč a na H 353 ho koupím za 109 Kč! Koupil jsem tedy stihlácký zachycovač, který jsem upravil a účel plní stejný jako zachycovač za 109 Kč. Jsem, rád, že mám ještě dvě profesionální pily trojkové řady a že jsem neprodal ani jednu z nich i když jsem to chtěl udělat. Jenom je škoda, že Husqvarna již nevyrábí nejlepší pily a pily, které jí daly jméno, jako tomu bylo dřív. Osobně, kdybych si měl dříve vybrat jednu univerzální pilu na práci kolem domu a na výrobu palivového dřeva, bez rozmyšlení bych si vybral H 353. Dnes bych váhal mezi Stihl MS 261 a Dolmarem 5105 C. Nebylo by to jednoduché. 

Co se týče hmotnosti a ceny MS 231. Další můj prodejce prodává profesionální pilu Dolmar 5105 C za 12 tis.+ má sleva a jsem ještě na nižší ceně než u hoby MS 231. Kdežto, Stihl má ceny dané.Hmotnost Dolmaru-5,1 kg, výkon-2,8 kW a objem válce 50 cm3. Škoda, že už sem nechodí pan J.S. a pan Radek. To jsou chlapi, kteří o pilách vědí hodně a uměli dobře poradit! Panu J.S. se většina amatérů, kteří jak se říká vytloukli prasátko, koupili si značkovou pilu, hned se z nich samozřejmě stali dřevorubci, kteří pilu po pár používání zadřeli, nebo se pořezali a vlastníci čínských pil do třech tisíc se mu pouze smáli, když zde prosazoval kvalitní a cenově přijatelnou značku.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 15.2.2015 2:18

Četl jsem zde doporučení hobby Sola. Nekupoval bych. Tyto pily jsem měl minulý týden v ruce. Brzda řetězu je moc blízko k rukojeti. Páka brzdy Vás bude tlačit do ruky. Nedovedu si představit řezat v zimních rukavicích.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 81.140 (?), 15.2.2015 9:41
Dobrý den pane Romane, děkuji Vám za velmi obsáhlou odpověď a věřím že si Vaše řádky bude číst hodně lidí kteří uvažují nebo plánují koupi motorové pily a nemají ty zkušenosti co máte určitě Vy. V každém případě doporučujete pily Dolmar 5105 C, o této značce jsem tady na fóru hodně četl ale jinak jsem o ní moc neslyšel, a proto nemám k ní žádný vztah. V okolí mého bydliště je prodejna se servisem Stihl a proto jsem na Stihl tak navázán ale Vím že Dolmar má také v okruhu asi 30 km prodejnu se servisem, tak to by asi nebyl problém jen se mi jedná o to jestli Dolmar je kvalita vs cena opravdu na tom dobře oproti Stihlu? A jestli není lepší zainvestovat do Stihlu? A nebo jsou to vyhozené peníze za značku a v kvalita je stejná nebo dokonce horší? Děkuji moc za každý názor. H.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 35.109 (?), 15.2.2015 11:18

Taká drobnosť.Dolmar stále používa až na PS 6100 klasické motory bez dvojklapkového sania a elektroniky v riadení.To dáva týmto strojom neskutočnú životnosť tak ako všetkým starým pílam profi konštrukcie.Opravy sa obmedzujú na výmenu gufier a ložisiek kľukovky plus výmena piestneho krúžku a čapu z ložiskom.Preto je to výborná investícia na veľa rokov.V profi je to skoro jedno lebo píla po dvoch rokoch je už v profi nepoužiteľná a ide z domu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 81.136 (?), 15.2.2015 12:07
Zdravím, opravdu vynikající popsání situace na trhu s pilami, moc díky Romane jak vidím jste na tomto fóru nepostradatelný. Situace na trhu s pilami je opravdu pro laiky nepřehledná. Ať navštívíte jakoukoliv prodejnu a zní to i logicky každý chválí své zboží a jen téměř výjimečně se najde obchodník který by alespoň naznačil, že tato pila je pro Vaše potřeby zbytečně silná, těžká či jinak nevyhovující. Většina Vás ještě tlačí do dražších strojů než potřebujete a už v žádném případě Vám nedoporuči jinou vhodnější značku. Je to sice logické, každý chce prodat to své. A bohužel asi prodejny kde by se prodávala HQ, Stihl a Dolmar se asi téměř nevyskytují. Tak otázka zní asi tak jakou značku a typ či model pily pro chalupáře se zahradou a sadem který občas nářeže nějaký to dřevo do krbu? Stihl každý chválí, ale nevím jestli za ty peníze dostanu tak super pilu, a v poslední době se tu hodně píše o Dolmaru?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika