Motorová pila Stihl - Husgvarna



Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 230.59 (?)
21.1.2013 22:50

Zdravím, uvádíte, že je HQ "vývojově pozadu", mohl by jste to trochu rozvést? Standa.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  <  11,  12,  13,  14   
      
host - 208.48 (?), 21.1.2013 21:38
Nestačím se divit, jak někdo hájí husku za každou cenu, připomíná mě to fanklub škoda 110r, je to pěkné, nostalgické,ale nesrovnatelné s jinými značkamy té doby natož s dneškem.Huska těží ze známosti svého jména, ale vývojově je pozadu, pravda,vývoj něco stojí, a např. profi ridery jsou zajímavé, ale to ostatní je bída.Pily na doma jsou použiteĺné i od více značek, na těch 10-20 kubíku paliva za rok, na to mě původně stačila i s-230 a zvládla i 60-buky.HQ se kupuje víceméňe ze zvyku, musíme si přiznat konzervativnost.Děda koupil husku do vlastního lesa po restituci asi za 15t. a víceméně sloužila, každý čtvrt rok v servisu, což se mi zdá po zkušenosti se stihlem dost, nedělalo se s ní špatně, ale nato že běžela několik hodin jen v sobotu a to né každou, tak žádná sláva, ale udržet se provozuschopná nechala.Když jsem koupil Stihl 230,která byla hobby a měla lepší lištu, ovladatelnost startování a i ty zátky nalévací-luxus, tak když jsem kupovaĺ silnější tak okoĺo 20t.,tak jsem se nechtěl napálit a věděl jsem po čem nezaujatě jít, tak jako hlavní výhodu považuji u stihlu, že jako jediný výrobce dělá pily-lišty-řetězy a dokupy to bezvadně funguje.Zvítězila stihl 361,není co dodat, servis za stejných podmínek ještě neviděla(kupoval jsem ji jako novinku) a to je už několik let, dokoupil jsem 50cm lištu na větší průměry,40cm lišta je stále původní(u hq byly potíže s vodícím kolečkem, muselo se mazat).Pro vlastníka lesa je to bezstarostná určitě generační pila.Já vím, servis musí z něčeho žít, tak tam kupuju aspoň olej na lištu, je to jak už to bývá obchod se servisem, tak aspoň tak.Vzpomenu-li na husku, na tekoucí zátky nepovolitelné bez klíče, na potíže s ĺištou, na uklepaný drátky k vypínači, na to ovládání startování, na přetržené lanko k plynu, tak stihl je jiný svět, tam tohle neznají.Nejsem zastánce jedné značky, ale chci za svoje peníze to nej.A v maloobjemech mě to stihl splňuje u pily i křoviňáku.Taky se někdy spálím a uznám to(shodou okolností sekačka HQ za 16t. a traktůrek HQ za 95tis.),na druhou stranu nejsem sám, neboť jsem se obojího zbavil v záruce, byly to novinky a reklama a nadsazený popis je silná čarodějka, bohužel,něco se objeví až po několika hodinách! užívání.Tak přeji objektivní úsudek zastáncům HQ.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 230.59 (?), 21.1.2013 22:50

Zdravím, uvádíte, že je HQ "vývojově pozadu", mohl by jste to trochu rozvést? Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 209.13 (?), 23.1.2013 3:45
Detailně jsem to popsal a neuĺožilo se to, tak stručně: pily jsem popsal, střední kategorie farmy a nižší profi třída, kategorii pro markety nepočítám, sekačka katastrofa-třikrát delší tunel nahoru s menší průchodností, plynulý pojezd postupně vytahaným klíňákem usmekaným od traviny, traktor-slabé klíňáky, vadné vodící kladky, slábnoucí hydro, netěsné světla(jen nacvaklý plast),úzký tunel-sběr bylo pekĺo(naučilo mě to mulčovat),netěsný koš, řízení bez kloubků.Zbaveno ještě tu samou sezónu.Zkušenost je k nezaplacení, ale teď jsem to platil já, lepší se poučit z kupujících chyb jiných, tento vývoj byl na úrovni MŠ, možná jen jak to nejvíc ošidit, mountfield je proti nim mercedes(bohužel to není vtip, co se týká sekačky okolo 18000,- a traktoru za 95000,- vše je lepší jinde než u HQ)Vždy jsem se jel podívat jestli to mají i ostatní takto nevychytané-NEMAJÍ. Není mým cílem něco pomlouvat, jen sděluji zaplacené zkušenosti, není nutné na to reagovat, někomu to otevře oči, jiní ať si lžou do kapsy, každý se může podívat a přeptat jaká je skutečnost, já si tím prošel osobně.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 209.13 (?), 23.1.2013 4:16
Zdá se, že to funguje, tak dále, např. honda ve stejné cenové hladině má traktůrek, který stále inovuje-rozšířený výhozový tunel, přídavné "ventilátorky" na výhoz traviny, snížení prašnosti koše sukénkou, dvojnásobné nýtované vodící kladky, u sekačky dokonce nabízí hydropojezd, ale to je už je jiná kategorie, holt investuje.Co dodat, spát na vavřínech u HQ nejde věčně, jednou se to projevit muselo, ale stále má skalní příznivce, co ji snad podrží než ji rozdrtí konkurence.Stihl má pily a křoviňáky, honda sekačky a traktory, stiga parkové ridery, sekacky a traktory, HQ chtěla vše a dopadlo to většinou podprůměrně.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 156.229 (?), 23.1.2013 13:31

S kolika současnýma křoviňákama od HQ máte zkušenost??? Viděl jste poslední modely motorových pil??? HQ modelnizovala svoji nabídku na všech frontách a vaše řeči o tom, že jsou ve vývoji pozadu jsou úplně mimo. Co se týče technologií a inovací jsou absolutně na špici.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 211.135 (?), 24.1.2013 2:40
Jak jsem psal, nejsem zastánce jedné zn.,ale už vybírám to nejlepši a hq jsem nevynechával, dal jsem do ni za poslední čtyři roky přes 110000,- tak mě snad nikdo nemůže obvinit ze zaujatosti, kolik Vy jste jim nechal vydělat?Hodnotím vše mimo křoviňáků, když dnes něco kupuji, nekoupím to do týdne, ale jdu do hloubky.Vlastně jsem tam šel jako k prvním.Ale asi takto-stihl 361 neměla konkurenci, u křoviňáků se čekalo už několik let na nějaký motor, stále ho slibovali, dnes už určitě bude, ale stejně měli větší vibrace.Sekání z fronty vynecháme, to je katastrofa, tam snad jen ridery nad 200000,- a už ani ty nemaji externí čerpadlo a servisově jsou složitější než stiga.A jediná jejich letáková propaganda ta je na špici, fakt dobrá.Až budu kupovat další věc, tak k nim opatrně můžu nahlídnout, ale více používat selský rozum, než propagandu z katalogu...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 211.135 (?), 24.1.2013 3:15

Ještě k těm inovacím u hq, snad je má vyzkoušené, kdo je obhajuje, já píšu ze zkušenosti, novinky to byly taky co jsem koupil, ale jak ušetřit na dílech a zachovat cenu, to byla jejich inovace, hlavně líbivý desing.Ale víte, pokud se u hq posunuli dále, tak ostatní se taky posunuly dále(právě jsem koukal na stihl 362),těžko doběhnou stihl, natož aby ho předběhli.Nebo si hq dělá top lišty a řetězy na svoje pily?Kéž by jim vše fungovalo jak má, kdo chce, stejně to koupí a já budu dále mimo(stát a litovat je) Toto není čtení pro skalní zastánce HQ, ale má pomoci otevřít oči ostatním, na co si dát pozor.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 211.135 (?), 24.1.2013 3:41
Tak ještě k pile, protože sekačku, traktor a rider v tomto vláknu nikdo u nekupovaĺ.Tak jestli je hq na špici, tak má už lehce vyměnitelné řetězy, řetězky,lišty, uzaviratelné nádrže bez klíče, jednopáčkové ovládáni a to táhlem, tak potom dohnala stihl, ale tak víc jak pět let zpátky :-) Omlouvám se, nedalo mě to.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 211.135 (?), 24.1.2013 3:57
P.S.-tak jsem pročetl většinu příspěvku k pilám stihl x husqvarna a koukám, že kdo přešel od hq ke stihlu jako já, má stejné postřehy, je tedy znát, když se někdo specializuje na dva produkty jako stihl a má to vymazlený.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 53.173 (?), 28.11.2013 19:35
Také jsem já trubka skočil na řeči že Husqvarna a kdesi cosi! Tak jsem koupil řadu profi 353 a už je chválabohu z domu! Zajel jsem do Berouna do prodejny Stihl a koupil tu nejlevnější, a světe div se! Řeže líp a práce je s ní pohoda i zvládá to co HQ s potížema.HQ již dávno není co bývalo, byla za ty dva roky pětkrát v opravě a ani jednou neuznali reklamaci, jen chtěli tlusťochu zaplať! Přes půl roku mi Stihlka jede jak dráha bez problémů, na rozdíl od HQ která po půlročním provozu vesele stávkovala a to nemluvím o spotřebě benzínu který do ní tekl proudem! Takže jednoznačně Stihl!
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  11,  12,  13,  14   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika