Motorová pila Oleo-mac 947



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10   
                     
host - 29.6 (?) 
18.9.2009 11:39

Velice jste nás pobavil, až bude té vaší nové dolmarce taky 15 let tak sem prosím napište jak jste byl spokojený.Servis na traktor 5x do roka??

Můžete být prosím trochu sdílnější, co je to za typ a jaké jsou závady...

Vaše vyjádření je slušně řečeno jedna paní povídala..

a nechat si po cca 13 letech seřídit pilu to znamená, že to bude asi fakt pěkný šmejd, že... To ostatní značky se neseřizují ani po 50 letech...

S pozdravem Béďa...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 224.177 (?), 18.9.2009 12:09

No měnili mu 2x karburaci + nějaké jiné problémy, ale s motorem přímo to nemělo co dělat.  Palivo kvalitní a čisté to ve filtru bylo vidět. Pak mu to sekalo divně a řekli mu, že má píchlou preumatiku a že je to tím.(ta preumatika nebyla vyfouknutá.) Můj názor, že preumatiky byli z měkčích materiálu než by měli být.) Tak musel investovat 16000,- za nové gumy. Jsem pouze laik, ale kdyby si koupil kvalitu tak se mu tohle nestává.

No Jinak když budete mít pilu třeba 20 let odloženou, se kterou nebudete pracovat tak po servisu a přeštelování pojede jak nová.. To se u téhle nestalo.. Prostě řečeno vietnamci taky prodávají kvalitní věci že???

No třeba Béďo máte od nich kvalitní montérky a pracovní obuv.

Nebo třeba nakupujete taky z Teleshopinku. Tam mají taky kvalitní věci například nože, hrnce či holící strojky...

No po pravdě bych ani nože či hrnce či ten strojek nekoupil ani pro mojí Tchýni...

No můj žebříček je takový to:

1. Profi

2. Hobi

3. Mounfield

4. Teleshopink

5. Vietnamci

6. Potulný prodavači (nože solingen za 5000,- pily HQ za 4500,- a pod.)

No třeba Vy to vidíte jinak je to jen můj názor.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?), 18.9.2009 20:30

Mě jste ani tak nepobavil, jako zklamal p. Béďo. Totiž Vaší neznalostí toho, že Dolmar už mnohokrát dokázal a stále dokazuje, že jeho výrobky vydrží mnohdy přetěžované a s minimální údržbou víc než 15 let. Ale narazit za takových provozních podmínek po takové době na třeba OM 947 se mi jeví, jako velká náhoda, nebo abych to upřesnil jako nereálné.Hodně majitelů těchto pil jsem musel zklamat, neboť jaksi to nemělo cenu do toho vrážet další peníze a to většinou v době 7 leté záruky. Jednu zánovní OM 952 jsem dokonce dostal darem, neboť majitel doslova řekl, že je škoda to znova nakládat do auta a jestli z toho něco nepoužiju. Na druhou stranu i základní hobby SD 100, 100s, 102 ve stáří 20 a více let chtějí původní majitelé stále provozovat a neváhají investovat do opravy. To je zase můj pohled na problém.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 29.6 (?), 19.9.2009 13:48

Vážený pane, kdo se tady ptal na dolmar.To, že jste odborníkem na tuto značku neznamená, že je nejlepší na světě.Z počtu vašich příspěvků je viditelné, že obchod asi moc nejde, když máte tolik času na vyřizování 3000 příspěvků.Vaše vyjádření o přetěžování asi znamená, že u ostatních výrobců se stroje nepřetěžují jinak by jim asi už nefungovali.Investovat do pily, která je 20 let stará a má větší závadu, je z mého pohledu absolutní blbost.Nikdy nezaručíte, že se nestane další závada.Nakonec do pily vrazíte více peněz než do nové a pořád máte tzv.starý krám.Na trhu jsou již mnohem lepší pily hlavně z hlediska hmotnosti, výkonu... tomu se pila stará 20 let asi těžko vyrovná.Odsuzovat druhou značku u které jste bez urážky amatér vám jde velice dobře..Většina zákazníků, která si dobře vybere pilu ke správnému určení je spokojená... I my máme pily jako typy 244,942,951 které jsou 20let na trhu a stále fungují... To jak jste dostal 952 darem můžete napsat co s ní bylo, že se to nevyplatilo opravit!!!

Asi ji majitel zadřel, jasná chyba výrobce...

S pozdravem Béďa

To je zase můj pohled na problém.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 120.31 (?), 19.9.2009 15:06

Pane Béďo kdyby jste si přečetl co jste napsal 18.9.2009 v 11:39 tak by jste se nemusel ptát, kdo se ptal na dolmar. To že je dolmar po všech stránkách lepší než oleomac je fakt a musíte se s tím holt nějak vyrovnat. Ale máte pravdu v tom že panu JS ty kšefty vůbec nejdou, protože když nemá žádnej obchod tak prostě nemůže nic prodat i kdyby se na hlavu postavil.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?), 19.9.2009 19:43

P. Béďo, jak správně uvádí p. 120.31, o Dolmaru jste začal Vy. To ale není nic špatného, že jste do tohoto vlákna uvedl jinou značku. Více k zamyšlení je Vaše napadání, což jaksi dříve několikrát ukázalo, že když dojdou technické argumenty, tak se to zkusí jinak. Nemám ve zvyku odpovídat tím, co někdo napíše, ale právě u Vás mám dojem z nostalgie po obchodech. Přece jen to musí být znát, ale tohle mě opravdu nezajímá. Mám to jako potřebnou zálibu a zábavu a kdybych měl např. servis, nebo prodej, tak je po zálibě. Určitě bych neměl chuť vysvětlovat a popisovat po tom, co bych celou pracovní část dne řešil v práci stejné problémy. To bych se na to opravdu mohl.. Co jsem napsal, to mám ověřené vlastními zkušenostmi a prostě ty závady a opravy OM jsem řešil, sice jako amatér, ale když je profesionálové vyhnali resp. není snad závada, která by podléhala záruce.... ti profesionálové, kteří jim nedávno slíbili málem modré z nebe, jen když u nich koupí. Vůbec to není o tom, že jsem proti pilám OM nějak vysazen, ale tohle je prostě fakt a lidé to po vlastních zkušenostech sami uvádějí. Problém totiž není v tom, že je někdo na OM vysazen, ale v tom, jaká je prezentace pil OM. Několik profesionálů uvěřilo tomu, že jsou to adekvátní profi pily a prostě to vyzkoušeli. Rychle se vraceli ke značce, kterou předtím používali, neboť museli. Pily vydrželi v profi provozu 1/2 roku v menší zátěži až 3/4 roku a prostě to bylo na generálku. Kdyby to bylo v katalogu M. uvedeno tak, že si takovou pilu koupí občasný uživatel a to odpovídající typ, tak by to určitě vypadalo pro OM. lépe. Přesto stačí porovnat a víte na čem jste. Já bych Vám doporučil, pokud chcete v takovém stylu pokračovat dál, tak toho nechte. OM není zas tak špatný v motorových kosách a křovinořezech i mezi uživateli motorových a el. pil se najdou spokojení uživatelé a takovými příspěvky OM více škodíte, než pomáháte.  PS p. 120.31 děkuji za Váš příspěvek.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 185.246 (?), 21.3.2010 15:12

No pánové proč se hádáte copak v dnešní době se my obyčejní lidé musíme pořád napadat nebylo by lepší se upozorňovat a v klidu si třeba radit nebo vyměňovat názory v dobrém já mám už čtvrtou pilu ato i oleo mac jsem sní nadmíru spokojený je to sice 962 a toje nezmar asi jí tam podle někoho nevyrobily husqarna mi už do domu nesmí mám ještě pilu stihl ajsem sní taktéž spokojený když si někdo bude kupovat pilu tak ať ví naco ta pila má!!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 118.44 (?), 19.9.2009 18:34

Švagr má taky ms-390 farm pila a výkon jako prase, zajímavý že s tím nejsou problémy, když každý na toto uložení kliky nadává jako na hobby plast, asi to má stihl fakt zmáknutý.Dnes už kvůli hmotnosti na tohle uložení kliky přechází dost výrobců.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 118.44 (?), 19.9.2009 20:30

Pánové dnes jsem se svojí dolmarkou ps-500 dostal do rukou kmen asi 50cm ořech na kterým si zadřel švagr oleo mac 947 hrozně mě zajímalo jak si stím ta 500 poradí, musím říct že řezala ale asi bych řekl že ta oleo -mac aspoň co si tak vzpomínám byla rychlejší, než ji zadřel, nakonec se zjistilo že se přidírala lišta oregon, buď teda oleo mac špatně mazal nebo špatná lišta - nevíte čím by to mohlo být

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 174.65 (?), 19.9.2009 20:37

Ad poslední věta - pokud pila maže, tj, z mazacího otvoru pily v provozních otáčkách teče olej, může to být nesprávnou lištou, kdy nesedí mazací otvory pily a lišty proti sobě (různé pily to mohou mít jinak), a olej se nedostává mezi vodicí články řetězu a vodicí drážku lišty. Lze zjistit vizuelně, zda jsou otvory proti sobě. A.W.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika