Elektrická řetězová pila - jakou doporučíte



IvanHorseman - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (70) - 78.117 (?)
3.3.2016 18:53

Ano, výkon a i řezná rychlost je pro všechny varianty délky lišty shodný -proto mne byl překvapením piktogram s délkou lišty. Možná výrobce doufá, že si pak uživatel koupí dvě pily pro dvě lištyenlightened
IvanHorseman

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
            
IvanHorseman - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (70) - 78.117 (?), 3.3.2016 18:53

Ano, výkon a i řezná rychlost je pro všechny varianty délky lišty shodný -proto mne byl překvapením piktogram s délkou lišty. Možná výrobce doufá, že si pak uživatel koupí dvě pily pro dvě lištyenlightened
IvanHorseman

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 140.103 (?), 4.3.2016 10:03

Benzínové motorové pily mají v názvu většinou obsah, zatímco elektrické mají v názvu délku lišty no a když jste koupil Makitu 3051 tak je logické, že na ní bude vyobrazen její název a symbol 30cm lišty. Nový model Makity se snažil dohnat ztrátu na konkurenci s rychlostí řetězu z původních 13,5m/s přidal na 14,5m/s, okopíroval od Hitachi nápad možnosti dávkování oleje na lištu, ale bohužel inovovaný napínák má stále problémy s povolováním řetězu, delší lišta tento problém ještě znásobí. Takže delší lištu použít můžete, ale záleží jak se povedl číňanům napínák řetězu, je to kus od kusu podle závitu, někdy jde moc zlehka a upínací mechanismus nedrží a protáčí se. Matka držící lištu pokud není dorvaná na krev lištu neudrží a řetěz se povoluje. Když jste chtěl delší lištu, měl jste si koupit rovnou jiný model. Pokud vám řetěz drží buďte rád, že vám to funguje a nechte si to co máte 30cm.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 175.165 (?), 4.3.2016 10:52

On síce tú pílu nevidel, ale prečítal si na internete.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 72.149 (?), 4.3.2016 13:12

Já žasnu. Koupil jsem tuhle pilu 35cm synovi a žádný problém tohoto druhu jsem nezaznamenal. Půjčil jsem si ji také od souseda, ten měl lištu 40cm. žádný problém jsem nezaznamenal. Ten soused s touhle pilou našpalkoval fůru, samých velkých průměrů. Když jsem mu nabídl, že mu to rozřežu s benzinkou s 50cm lištou, tak odmítl, že ta jeho pila je dobrá. Informace. že tohle upínání dělá problém se objevilo v dtestu, nebo nějakém podobném, že prý se jim upínání rozpadlo. Vůbec jsem to nechápal.

To jen tak.

FO

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 42.76 (?), 4.3.2016 13:26
No, kdyby popisoval pilu, kterou viděl a měl možnost zkusit, tak by nepsal o šroubu. Uchycení lišty je v pořádku. Asi v dtestu popisovali, že se uvolnil plastový dotahovač, který je nasazený na kovovém protikusu šroubu. Je to do sebe nacvaknuté. Tak jsem zkusil, zacvakl a dobrý. Nemá vliv na uchycení lišty. Rychlost řetězu naprázdno k čemu to, rychlost práce rovnocenná s 2 kW motorovkou. Výhody a nevýhodu obou pil jsou dané motory.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 4.3.2016 14:32

to 175.165 

Makita UC3520A je zaslouženě výrobek roku 2015 v kategorii elektrických pil, proto ji mám a koupil jsem i její inovovanou verzi. Takže jsem pilu s tímto napínákem nejen viděl, ale i koupil a používám narozdíl od vás. Kromě jiných elektrik posledních 14 dní jsem 4 nové modely přikoupil, starší model i novější tak mohu porovnávat. Nechápu čemu se nedá rozumět na větném spojení  "kus od kusu" to, že sousedovi funguje protože mu pilku montovat ve středu Yang-Li neznamená, že musí fungovat i při montáži v pátek, kdy na směnu nastoupil Hong-Zu.  Až vyzkoušíte i jiné napínáky než Makita-Dolmar zjistíte, že to jde udělat daleko lépe a to se týká i pily samotné a v poslední době i vyšší ceny.  Takže pokud chci co nejlépe řezat, dá se vybrat lépe. Pokud chci co nejlepší cenu, dá se vybrat taky lépe. Lepší servis u konkurence jde také sehnat. Takže kdo nemá růžové brýle a kupuje hlavou, zjistí, že hobby Makita je levná, lehká, šikovná, zatímco UC3051 ve srovnání s konkurencí je jen solidní pila, žádný zázrak. 

Jak se můžete dočíst na heurece v recenzích na Makita UC3541A,   2 lidi z 24 s tímto mají problémy, takže rozhodně nejsem sám co si nový napínák nechválí.

Co se týče těch řečí o rychlosti řetězu naprázdno na to už jsem alergický, zauvažujte proč výrobce tuto rychlost zvyšuje, proč ji nemá na hodnotě 4m/s a pak hloupě plkejte. Třeba vám dojde fakt, že rychlost naprázdno se promítá do rychlosti v řezu a kdyby to nebylo důležité nechal by ji Dolmar na původní hodnotě.  Takový pomalý běh u starších elektrik 9-10m/s pak dřevo dlabe a při řezu ve tvrdém dřevě nepříjemně odskakuje. To se ale těžko vysvětluje lidem co vyznávají jen jednu "svojí" značku a nic jiného nevyzkoušeli.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.156 (?), 4.3.2016 17:01

Nový napínák neznám, ale starý taky nic moc (mám Dolmar 2135) - moc nedrží, stačí podebrat lištou poleno a ta se pootočí dolu a řetěz se přepne (i s upnutím dotaženým na krev). Uvítal bych klasiku na dva štefty a boční napínání na šroubovák. TLC je fórová oslovina. Na fotce samotné upnutí vypadá podobně, tak to bude stejné u obou...

Štelování oleje - hurá, to na ní chybělo hodně, hlavně u tesařiny to maže zbytečně moc. Je čerpadlo zaměnitelné, resp. šlo by regolovatelné nacpat na starý model?

Zvýšení rychlosti řetězu - jen dobře.

O nové přemýšlím, ale až vylepší i to napínání řetězu. I tak ale výborná pilka kterou lze doporučit, aktuálně necelých 8 let bez poruchy, nařezala toho už mraky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 241.91 (?), 4.3.2016 20:45

Aj ked vzdy nemozem suhlasit s p.140.103, tak s rychlostou retaze ma pravdu. Hlavne je dolezita rychlost retaze v reze na plnu lištu. O napinaku sa nevyjadrujem, lebo nemam dost informacii.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.6 (?), 5.3.2016 7:07

El.řetězovou pilu jsem měl a jedinou výhodou oproti benzinové je podle mě to že můžete řezat v uzavřeném prostoru.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 36.22 (?), 5.3.2016 9:20
Na každé pile se najde něco. 140.103 Vy testujete pily tím, že si je kupujete a potom objevujete objevené. Zmíněná elektrická pila je vynikající výrobek za velmi slušnou cenu. Dotaz byl na délky lišty, Vy jste zase u napínáku.Nezlobte se, prostě každou debatu stočíte na maličkosti, které při správné obsluze nemají vliv na zásadní a podstatné pro obsluhu pily a životnost. Když chcete testy a Heuréku, tak v testech tato pila byla až druhá za Gardenou. V praxi se Gardena rozpadne v profi nasazení do půl roku, je hlučná, má další nedostatky. Gardenu jste vychválil až do nebes a nakonec jste na ni napsal negativní recenzi a teď píšete, kdo nevyzkoušel... K čemu je o 1,3 m/s větší rychlost řetězu? V tomto případě k pomýlení testovačů, kteří zjistili nepatrně rychlejší řez. Že se přitom dorozumívali gesty, hlukem je brněla hlava do testu nedali. Ani to, že převod do rychla více zatěžuje celý hnací systém pily. Nebo si snad myslíte, že změna převodu je problém, problém je dostát kvalitě a životnosti, kterou zákazník očekává u Makity. Když se rozpadne Gardena, tak se mávne rukou, co jste čekali, když se pokazí Makita, tak takoví, jako 140.103 začnou, že Makita není, co bývala, čína a další voda na mlýn pomlouvačům. S Makitou se dá řezat bez ochrany sluchu a dlouho řezat. Regulace oleje je dobrá věc, na elektrické pile není tak nutná, jako na benzínové pile a ani na benzínové pile neměním často průtok oleje. Největší problém s mazáním je při odvětvováním, pokud nejde nastavit. Tam se pila vytáčí a čerpadlo přemazává. Na silnějším dřevu je větší mazání, nebo takové, jaké je lépe, než špatně. Elektrickou pilou se odvětvuje velmi málo, ale kdo chce elektrickou pilu s regulací mazání řetězu, má možnost.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika