Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

No jo, to mě taky mate. Stejně jako těch zmíněných 20 let praxe... Mě v tom dotazu schází dost praktických informací. Kolik toho za ten týden nařezal? Kolik nádrží? Jaké dřevo? Jak často lištu rovná? Jak brousí řetěz? Nefunkční olejové čerpadlo přece pozná i zahrádkář po přečtení manuálu: lišta stříká/nestříká. A jistě i servisák.  Počítám, že vadné čerpadlo dřív lištu spálí a zadře. Jasně-může jí i lokálně vyhřát a pak jde dřív do háje.

Prostě: pokud pila podřezává tak je křivě lišta nebo zuby. Nejprve srovnat! Když to rovnání bude častější, než je ve slušném kraji zvykem, tak hledat další příčinu. Ono stačí špalkovat pár kmenů suchého jasanu, chvíli řezat tupým řetězem a je to hned.

Třeba pořídil brusku a má ji špatně seštelovanou a nebrousí symetricky (pokud to vůbec jde?). Třeba změnil způsob ručního broušení. Třeba má 20 let praxi v jiném oboru. :-) Nebo řezal dosud jen tenčí kmínky a ne suchý tlustý dub.  Třeba to v servisu opravdu opravili. Ale zůsob práce/řezání/broušení to zase rozhodil. Rovnání lišty a broušení řetězu vám servisák neopraví "na furt" nadosmrti, to je běžná údržba.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika