Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Asi takhle. Lišta se ohřívá v důsledku ztrátových výkonů. To je jednak třením v drážce a roltopu, ale také třením v příliš úzkém řezu, třením v důsledku silného přítlakua ztrátovými výkony souvisejícím s nespávně naostřeným řetězem.

Já osobně bych to přikládal jako důsledek příliš silného přítlaku na řetěz 0,325" a současně ož unavené ostří. To, že se ohřívá řetěz rychleji než lišta poznáte podle teplotní roztažnosti.

Do servisu hude potřeba vyrazit až poté, co budete mít jistotu, že cyba není na straně obsluhy = řetěz je ostrý, omezováky správně vysoké a lišta se hřeje i při řezání bez přítlaku. Přitom je potřeba rozlišovat mezi přítlakem vyvolaným úhlem broušení zubů, přítlakem vlastní váhou stroje a přátlakem od opření o "trojzub". Plno amatérů používá trojzub i v případě, kdy tlačí už vlastní váha stroje a zapomíná, že trojzub je určen pro horizontální řezy, kdy je lišta naplacato a tudíž váhu stroje nelze užít k gravitačnímu přítlaku.

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika