Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

   Dobrý večer.

   Tak jsem nebyl líný a napsal jsem dotaz do Parama, Unipetrolu, Polari a Benziny technikům. Odpovědělo zatím jen Paramo a Polari. V obou případech se schodli na tom, že benzín i namíchaný bezín s olejem (tzv. mix) je dobře skladovatelný, v pečlivě vzduchotěsně uzavřené a zcela naplněné nádobě minimálně jeden rok, bez degradace. Prý to vyžaduje i zákon o výrobě paliv. Oba technici připustili, že by pro svoji osobní potřebu neskladovali déle jak jeden rok. Technik z Parama poslal dosti obsáhlou odpověď, kde vysvětlil rozdíl ve výrobě benzínu od první republiky. Prý už za první republiky bylo přidáváno do benzínu 20 procent ethanolu, což je stejné množství jako se přidává dnes. Jediný rozdíl je v tom, že dříve se na výrobu používal postup zvaný selektivní rafinace (či jinak zvané rozpouštědlové či extrakční) a v současné době se používájí postupy zvané hydrokrakové výrobní technologie. Důvodů ke změně je několik, ale dva jsou hlavní. První je menší negativní dopad na životní prostředí a druhý je, že se z ropy vytěží více paliva. Dle jeho vysvětlení se ethanol přidává, protože je levný a protože zvyšuje oktanové číslo.

   Proto si myslím, že debaty o mladé, staré směsi jsou jen obchodním tahem jak neuznat záruku. Všechny společnosti vyrábějící benzín, olej mají internetové stránky, kde uvádějí kontakty a kdo nevěří má možnost si ověřit tyto informace.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika