Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nemohu to potvrdit.

K práci kolem baráku používám křovinořez Husqarna 325 RD a jednoruční pilu Shindaiwa 320 Ts, oba stroje vyrobeny dlouho po roku 2006. Zimní odstávce nevěnuji nijak mimořádnou pozornost a nikdy nebyl žádný problém.

Benzín používám Natural 95 s olejem Husqarna XP v poměru 1:50. Když si vzpomenu tak jednou dvakrát za zimu pilu a křoviňák párkrát protočím anebo na chvíli nastartuji a pohoda, tedy, když a pokud si vzpomenu. Nastartoval jsem pokaždé bez problému. S pilou jsem rozřezal ze dva špalky, když už byla nastartovaná a křoviňák nechal tak minutu, dvě běžet a pak vypnul.

Podobný článek nečtu poprvé a neznám v reálu nikoho, kdo by takovým způsobem pilu zadřel. Pily se nejčastěji zadírají špatným namícháním směsi, protože pokud se kohokoli zeptám, jak vypočítat a jak naměřit správnou směs 1:50, tak mi víc než polovina lidí vykládá nesmysly, anebo odměřuje olej v nevhodných nádobkách anebo odměrkách stylem, změř mikrometrem, označ křídou, utni sekerou.

Pro úplnost, vlastním ještě motorovou pilu Husqarna 257, ale ta po nákupu Shindaiwy 320 Ts víceméně zahálí. Mám ji coby důchodkyni na zástup, kdyby se mi pokazila Shindaiwa anebo kdyby bylo třeba shodit někde pořádný strom a Shindaiwa na takový strom nestačila. Pro běžnou práci na zahradě a údržbě menšího lesa se to stává málokdy.

HQ257

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika