Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ďakujem všetkým za reakcie, človek ta získa lepšiu predstavu najmä v situácii ak som benzínovú pílu pred tým nevlastnil. Predsa len tá elektrická sa správa trochu inak. Každopádne z tejto diskusie ale aj z rád na iných fórach mi vyplinulo, že by som mal vypustiť z hladáčika píly z výkonom pod 1,6 kW (rozumej základné hobby pílky bez rozdielu výrobcu). Samozrejme orezanie vetvičiek zládne čokolvek, ale z porezaním vzrastlejšieho agátu by problém mohol byť. Takže hoc to nebude zrovna každodenne používaná píla a ťažšie veci sa s ňou budú píliť dva krát do roka som za výkonnejšiu pílu. Vybral som si nasledovný pomerne nesúrodý zoznam píl, ktoré pôjdem obzrieť a ohmatať k predajcom:

1. Hecht 956 (175 Eur) - hoc je to ťažká píla, má prebytok výkonu a podľa reakcií majiteľov na webe nie sú s ňou nejaké problémy (video od Namiru tiež reaguje, že je prekvapivo dobrá ľahké štartovanie, vhodná vďaka prebytku výkonu a lište oregon aj na palivové drevo väčších priemerov). Áno viem že je z Číny a viem že sa s ňou viac narobím, ale zase takú obavu zo značky Hecht nemám. Vlastním krovinorez Hecht 145 asi od jeho uvedenia na trh a som s ním v podstate spokojný. Trpí podobnými problémami asi ako táto píla, je ťažký, žerie veľa oleja (miešať ju v pomere podľa návodu 1:50 už je dávno po smrti, v reáli miešam 1:30) tým pádom smrdí a občas je lenivejšia do otáčok, ale výkonu má dostatok a nemala problém ani s posekaním 40 árovej záhrady, kde nám po záplavách vyrástli malé vrby - 5 hodín roboty v kuse a problém žiadny (teda až raz keď som jej dal mazanie podľa návodu a po pol hodine bola taká vrelá, že nechcela opäť naskočiť)

Výhody - vysoký výkon, nízka cena

Nevýhody - vysoká váha, čína

2. Dolmar PS-35C (215 Eur) - pílka ľahšia s pomerne dostatočným výkonom motora 1,7 kW, od renomovaného výrobcu z Nemecka. Píla by mohla byť kompromisom medzi váhou, výkonom a cenou. Oproti staršej 45 tak nevibruje (tá na videách na nete ak sa položí na zem norálne cestuje), zase bude tam nižší krútiaci moment. Na druhú stranu je to hobby a s tým bude súvisieť aj odolnosť, na heureke jeden majiteľ upozorňuje na to, že píla maže reťaz aj na volnobeh a má starý rúnový filter (netuším aký to má vplyv na funkčnosť).

Výhody: nižšia hmotnosť, servisné zázemie

nevýhody: hobby séria

3. Hitachi CS40EA  (241 Eur) - pílka rovnako ťažká ako Dolmar, avšak výkon motor o čosi vyšší 1,8 kW aj vďaka vyššiemu objemu, výrobca z Japonska môže znamenať na Slovensku trochu problém so servisom (preverím si). Rovnako ako Dolmar 35 aj toto by mohol byť kompromis a podľa videí na internete pôsobí dojmom kvalitnejšej konštrukcie  (dobré odpruženie, plasty atď).

výhody: nižšia hmotnosť, rozumný výkon

nevýhody: servisné zázemie

4.  Hitachi CS38EL  (298 Eur) Najdrahšia ale zároveň aj najľahšia a najkvalitnejšia píla vo výbere. Má dostatok výkonu, kovové kartre, nastavenie mazania reťaze konštrukcia je proste o triedu vyššie. Drobnou nevýhodou je nastavovanie pnutia reťaze spredu.

Výhody: najnižšia váha, vysoký výkon, konštrukcia

nevýhody: najvyššia cena, servisné zázemie

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika